Annons

H&M-försäljningen steg 8 procent i januari

Hennes & Mauritz försäljning steg med 8 procent i januari, jämfört med samma månad året innan då försäljningstillväxten var 7 procent.

Försäljningssiffran är exklusive valutakursförändringar och inklusive moms.

H&M:s vd Karl-Johan Persson.
H&M:s vd Karl-Johan Persson.Bild:TT

Enligt SME Direkt hade analytikerna i genomsnitt räknat med att försäljningen skulle öka med 9,2 procent.

I H&M:s bokslut den 31 januari uppgav bolaget att försäljningen under januari beräknades ha ökat med 11 procent fast med tillägget att det för januari som helhet finns en negativ kalendereffekt om cirka 2 procentenheter som infaller i slutet av månaden.

Inför bokslutet hade analytikerna räknat med en försäljningsökning i januari på 11 procent.

Totalt antal butiker per den sista januari uppgick till 4.380 jämfört med 3.958 vid samma tidpunkt året innan.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?