1515

H&M-doldisen är Sveriges yngste dollarmiljardär

Pappa Stefan, 70, är Sveriges rikaste man. Karl-Johan leder H&M och har en förmögenhet på 13,7 miljarder kronor. Själv är Tom, 32, landets yngste dollarmiljardär.
Här är Sveriges rikaste under 40. 

Tom Persson, vänster och Charlotte Söderström, höger, är båda med på listan över Sveriges yngsta dollarmiljardärer. Pappa Stefan Persson i mitten.
Tom Persson, vänster och Charlotte Söderström, höger, är båda med på listan över Sveriges yngsta dollarmiljardärer. Pappa Stefan Persson i mitten.Foto:JONAS EKSTR÷MER / TT

H&M HM B -2,93% Dagens utveckling :s grundare, familjen Persson, är välkänd men håller en relativt låg profil. Stefan Perssons och Karl-Johan Perssons uppdrag i H&M gör att de då och då ställer upp på intervjuer, men lillebror Tom Persson, 32, uttalar sig sällan eller aldrig i media.

Enligt Forbes dollarmiljardärsindex är Tom Persson med sin förmögenhet på 1,6 miljarder dollar, motsvarande cirka 13,7 miljarder kronor med dagens växelkurs, Sveriges yngste dollarmiljardär.

Nummer två på listan är finansmannen Fredrik Lundbergs yngsta dotter Katarina Martinson, 36 med en dollarförmögenhet på 1,3 miljarder (motsvarande cirka 11,1 miljarder kronor). 

Minecraft-miljardären Markus "Notch" Persson, 38, är god trea på Forbes lista med en dollarförmögenhet på 1,4 miljarder dollar (motsvarande cirka 12 miljarder kronor).

Fyra på listan är Louise Lindh, 38, Katarina Martinsons äldre syster med lika stor förmögenhet som sin syster.

Femma är ännu en H&M-arvtagare, Karl-Johan Perssons och Tom Perssons syster Charlotte Söderström, 41, med en lika stor förmögenhet som bröderna.

Till skillnad från brodern Karl-Johan har Tom Persson aldrig varit direkt involverad i H&M. Han har valt en filmskaparkarriär och är inblandad i ett antal bolag med filmskapande som verksamhet.

Hans första bolag, som alltjämt är aktivt och där han är vd enligt Retrievers databas, är Aspe Film AB. Bolaget gjorde ett minusresultat på 12,7 miljoner kronor 2016 och har en revisorsanmärkning om "brist i företagets interna kontroll".


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?