H&M-butiker stängs efter minskad försäljning

H&M presenterar ett försäljningsresultat långt under förväntningarna. Nu stängs fler fysiska butiker. 

Bild:TT

Klädjätten har haft ett trögt tillväxtår. Tillväxttakten låg under årets nio första månader på en historisk låg nivå. 

Och när H&M HM B +1,77% Dagens utveckling presenterade försäljningssiffrorna för årets sista kvartal avslutas 2017 på sämsta sätt. 

Förväntningarna för kvartalets försäljningsresultat låg på 5 procent. Bolaget redovisar en minskning med 2 procent. Detta jämfört med en försäljningstillväxt på 9 procent samma kvartal i fjol.

I samband med rapporten meddelar vd Karl-Johan Persson att fler butiker kommer att stängas. Samtidigt ska bolaget snabba på arbetet med att få fysiska och digitala butiker att samverka.

"För att ännu snabbare kunna möta kundernas förändrade beteende accelereras bolagets pågående förändringsarbete. Detta omfattar bland annat att de fysiska och digitala butikerna integreras alltmer och att optimeringen av H&M-varumärkets butiksportfölj intensifieras med fler butiksstängningar samt färre öppningar som resultat.", skriver Karl-Johan Persson i pressmeddelandet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?