Annons

Hjälmbolaget Mips rusar i börsdebuten

På torsdagen var det dags för årets andra nyintroduktion när hjälmbolaget Mips började handlas på Stockholmsbörsen. Trots att det är en ”jättedyr aktie”, enligt Di:s Martin Blomgren, rusar aktien på premiären. 

På torsdagen har hjälmbolaget Mips premiär på Stockholmsbörsen. Intresset för aktien har varit stort inför noteringen, både bland allmänheten och institutionella investerare, och ”erbjudandet var kraftigt övertecknat”, enligt bolaget.

Bolaget får 4.000 nya aktieägare och alla privata investerare har tilldelats minst 100 aktier. Teckningskursen var 46 kronor per aktie, vilket ger Mips ett marknadsvärde på 1,164 miljoner kronor. Det är en anmärkningsvärd värdering enligt Di:s Martin Blomgren, som menar att den sticker ut bland nynoterade bolag.

”Det är ett spännande bolag och en spännande produkt, men en jättedyr aktie. Det vill till att de uppfyller kraven på en omsättning på 400 miljoner kronor per år och en marginal på 40 procent”, säger han i Börsmorgon.

”Det är en prognos och det kan hända mycket på vägen. De kan missa det här och då är fallhöjden stor”, fortsätter han och påpekar att ett köp är förenat med stor risk.

Marknaden har dock tilltro till bolaget vars aktie vid 10.30 handlas till kursen 54 kronor, vilket utgör en uppgång om 17,4 procent från teckningskursen på 46 kronor.

"Det är fantastiskt roligt att se det stora intresset för Mips från investerare i Sverige och utomlands. När vi blickar framåt, kommer vårt fokus vara att fortsätta växa med befintliga kunder genom ökad penetration av deras hjälmutbud såväl som att attrahera nya kunder i nuvarande och nya hjälmkategorier. Mips arbete med att sprida information kring Mips BPS och hur rotationsrörelser kan orsaka hjärnskador", kommenterade vd Johan Thiel, enligt Finwire.

Swedbank Robur Fonder, Tredje AP-Fonden, Handelsbanken Fonder, C Worldwide Asset Management, Lannebo Fonder och LMK Venture Partners kommer att äga drygt 29,6 procent av kapitalet. Huvudägarna har åtagit sig att sälja ytterligare 1,86 miljoner befintliga aktier för att teckna eventuell övertilldelning.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera