Annons

Hitachi ser ljuset för grävmaskiner

Hitachi Construction Machinery, som konkurrerar med bland andra Volvo Construction Equipment, räknar med att den globala efterfrågan på grävmaskiner (exklusive från kinesiska leverantörer) stiger med 3 procent under bolagets räkenskapsår, som sträcker sig till och med mars 2017.

Efterfrågeökningen hänvisas till bättre utsikter för Kina, Västeuropa och Sydostasien, uppgav finanschefen Tetsuo Katsurayama vid en konferens i Tokyo, enligt Bloomberg News.

Efterfrågan på mindre maskiner, som används i skogsindustrin i Malaysia och Indonesien har lett till bättre utsikter för Sydostasien, tillsammans med efterfrågan från mindre gruvkunder i Indonesien.

Större gruvkunder är fortfarande försiktiga vad gäller investeringar och en återhämtning i det segmentet väntas inte blir tydlig förrän andra halvåret av räkenskapsåret 2017, enligt Hitachi.

Hitachi behåller dock sin helårsprognos, som en följd av osäkerhet vad gäller valutautvecklingen. Prognosen är ett nettoresultat på 5 miljarder yen för räkenskapsåret 2017.

För det tredje kvartalet, som sträckte sig fram till och med december, redovisar Hitachi ett nettoresultat på 263 miljoner yen, jämfört med en förlust på 6,88 miljarder yen motsvarande kvartal i fjol.

Därmed uppgick nettoresultatet för niomånadersperioden till 2,53 miljarder yen, enligt Bloomberg News.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?