ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Ingvar Kamprad, 1926-2018

Hit går Kamprads arv

Ingvar Kamprads arv går till barnen, men också till satsningar i Norrland.

Det visar testamentet som nu blivit offentligt.

Den del av arvet som inte tilldelas sönerna Peter, Jonas och Mathias Kamprad samt adoptivdottern Annika Kihlbom, kommer gå till satsningar i Norrland genom familjens stiftelse.  Det visar testamentet som nu blivit offentligt.

”Ingvar Kamprad har alltid varit intresserad av Norrland och ofta varit där. Han ville göra det möjligt för unga människor att leva där och inte behöva flytta, säger Per Heggenes, chef för Ikea Foundation och tidigare talesperson för familjen Kamprad, till DN. 

Familjen Kamprads stiftelse grundades 2011 och har i dag medel för 4,7 miljarder kronor. Ingvar Kamprads tillskott genom arvet ska ha fokus på Norrland.

”Den inriktning som Ingvar anger i testamentet, utveckling av företagsverksamhet i Norrland, ligger väl inom ramen för stiftelsens övergripande mål. Arvet ger oss ännu bättre möjligheter att fortsätta utveckla stiftelsen och göra nytta”, kommenterar Lena Fritzén, verkställande ledamot i Familjen Kamprads stiftelse.

Hur mycket pengar det rör sig om är oklart.  Men det rör sig inte om några mångmiljardbelopp utan snarare om ”några hundra miljoner”, skriver DN.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies