1515

Historiskt låga siffror för Donald Trump

Missnöjet mot Donald Trump växer på hemmaplan, enligt en undersökning från Washington Post och ABC News. Presidentens vision om att ena USA och göra USA bäst igen, har enligt undersökningen istället delat landet mer.

Donald Trump.
Donald Trump.Bild:TT

USA:s president har en tuff höst till mötes. Trots presidentens engagemang mot Nordkorea är USA:s medborgare inte lika säkra på att Donald Trump agerar ansvarsfullt i konflikten. 62 procent av de tillfrågade litar inte på hans agerande, jämfört med militären där 72 procent av de tillfrågade litar på militärens roll i konflikten.

När det gäller förtroendet för Donald Trump över lag, "approval rating", är sifforna de lägsta någonsin sedan mätningarna startade för 71 år sedan. 66 procent anser att han delat mer än enat landet. Det här kan jämföras med barack Obama och George W.Bush som båda haft 55 procent som lägst. 59 procent anser att Donald Trump inte förändrat landet till det bättre, vilket var hans vallöfte. 

Telefonundersökningen gjordes mellan den 18-21 september i år. 1002 amerikaner deltog. 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?