Hille Korhonen ny vd för Nokian Renkaat

Däcktillverkaren Nokian Renkaat har hittat en ny vd - en kvinna i den egna styrelsen: finländska systembolagschefen Hille Korhonen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det var i september som Nokian Renkaat, även känt som Nokian Tyres, meddelade att Ari Lehtoranta sagt upp sig för att börja som vd för det tillika finländska installationsbolaget Caverion. Andrei Pantioukhov har varit interims-vd sedan januari och fortsätter i sin tidigare roll som Rysslandschef.

Den 1 juni ska Hille Korhonen ta över som vd. Hon lämnar därmed sin plats i styrelsen efter tio år.

Styrelsen har ansträngt sig för att leta också leta externt, betonar ordföranden Petteri Walldén.

Hille Korhonen har erfarenhet från ledningsgrupperna för Fiskars och Iittala. Hon har varit vd för systembolaget Alko sedan 2013.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?