Annons

Hillary Clinton tappar i nyckelstaten efter skandalen

CHARLOTTE/NORTH CAROLINA. Med mindre än en vecka kvar till valdagen fortsätter Donald Trump att klättra i opinionsmätningarna. På torsdagen höll både han och Hillary Clinton valmöten i nyckeldelstaten North Carolina. Di var med på Donald Trumps bejublade framträdande.

Donald Trump under sitt tal i Charlotte, North Carolina, på torsdagen.
Donald Trump under sitt tal i Charlotte, North Carolina, på torsdagen.Bild:Pontus Höök

”Vi har nyss fått mera goda nyheter. Vi leder i Ohio, Iowa, Florida och här i North Carolina. Vi är på väg att vända opinionen också i New Hampshire visar en färsk undersökning. Det här är inte lätt men vi är tvungna att göra det tillsammans”, öppnade Donald Trump inför tusentals jublande supportrar på Cabarrus Arena en bit utanför Charlotte.

Fastighetsmagnaten känner av medvinden. Förutom han själv är nu hela hans familj inklusive hustrun Melania ute på olika valmöten runtom i nyckelstaterna. Och det ger tydligen resultat. Enligt RCP, Real Clear Politics sammanställning av olika mätningar har nu Hillary Clintons ledning nationellt krympt till 1,3 procentenheter. I North Carolina har Donald Trump tagit in hela hennes försprång och just nu ligger båda exakt lika på 46,4 procent av rösterna. Så sent som i söndags, innan den senaste mejlskandalen, ledde Hillary Clinton med betryggande 3 procentenheter i den, både för presidentposten och senaten, viktiga nyckelstaten.

”Jag tycker Donald Trumps tal var intressant med tanke på alla textiljobb vi förlorat till Mexiko genom åren från det här området. Därför är det viktigt att han talar om att jobben ska stanna kvar här i USA”, säger Leigh Valentine som driver egen kedja inom kosmetik.
”Jag har känt Donald Trump sedan 80-talet och som en egenföretagare håller jag med om allt vad han sade. Jag tycker det var fantastiskt. Jag tror han skulle vara en fantastisk president. Som en affärsman får han saker gjorda både i tid och under budget”, konstaterar Leigh Valentine.

Donald Trump har under den senaste veckan fokuserat och talat om de områden som får fäste hos de republikanska väljarna. Han poängterar bland annat vikten av att få jobben tillbaka till USA, sänka skatterna, stoppa Obamacare och slöseriet med skattemedel i Washington DC. Och naturligtvis bygga muren med Mexiko.
”Vi kommer att bygga den och ju mera motstånd vi möter desto högre ska den bli. Nu är det en enfilig väg där våra pengar och våra jobb åker till Mexiko, medan vi får tillbaka droger och arbetslöshet”, sa Donald Trump och möttes av nytt jubel.

En av hans kanske största supportrar är egenföretagaren från Pennsylvania Eddie Dee, som varit demokrat och röstat på Barack Obama i båda de föregående valen. Men nu är det Donald Trump för hela slanten.

”President Obama lovade att varje familj skulle spara 2.500 dollar (Motsvarande 22.500 kornor. reds.anm.) om Obamacare godkändes. Mina försäkringskostnader har stigit med 68 procent sedan dess. Det var oförlåtligt av demokraterna att tvinga igenom Obamacare. Det äter tillsammans med stigande skatter upp mina marginaler och därför har jag hoppat på Trumptåget”, säger Eddie Dee, som konstaterar att han inte lämnade det demokratiska partiet utan partiet lämnade honom.
Eddie Dee tror det kommer att bli mycket jämnt på tisdagen.
”Jag tror det kommer att bli mycket tätt i flera av nyckeldelstaterna, men åtminstone i min delstat Pennsylvania kommer Donald Trump att vinna.”

Efter att Hillary Clinton har varit en betryggande ledning i Pennsylvania är det nu också en jämnare kamp även där, men enligt RCP fortfarande med Hillary Clinton i en ledning med tre procentenheter.

Fortsätter den nuvarande utvecklingen med Donald Trump på väg upp, kan hela valet avgöras i North Carolina och Florida. Liksom i North Carolina ligger kandidaterna nu exakt lika även i Florida, där båda enligt RCP har ett stöd på 46,1 procent. Enligt prognosmakaren Five Thirty Eight är det lika jämnt. Prognosen i Florida är 50,2 för Hillary Clinton mot 49,8 procents chans till seger för Donald Trump. För North Carolina är situationen precis den omvända med 49,8 procents chans för Hillary Clinton mot 50,2 procent för Donald Trump.

USA-börsen stängde i torsdags på minus för åttonde dagen i rad.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

– Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även fler lokala aktörer samt de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå både säljare och köpare genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

– Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity-kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

– Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

Läs mer om Howden group 

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?