1515
Annons

High Coast Distillery: Kvartalet i linje med förväntningarna

Whiskytillverkaren High Coast Distillery, som noterades på Nasdaq First North i april i år, redovisar ett ebitda-resultat på 1,3 miljoner kronor (1,7) för det första kvartalet 2022.

Periodens resultat blev -0,4 miljoner kronor (0). 

Nettoomsättningen uppgick till 8,1 miljoner kronor (8,1).

”Första kvartalet 2022 är i linje med bolagets förväntningar. Trots att första kvartalet 2021 var väldigt starkt når vi samma omsättning. Det något sämre resultatet kan härledas till ökade kostnader för aktiveringar såsom mässor, provningar och events som tidigare inte varit tillåtet under pandemin”, skriver bolagets vd Henrik Persson i rapporten.

Produktionstakten är fortfarande 14 batcher i veckan med en årstakt på 280.000 LPA (liter ren alkohol), uppger bolaget.

Besöksverksamheten vid destilleriet i Bjärtrå har under det första kvartalet inbringat cirka 0,5 miljoner kronor och fatförsäljningen till privatpersoner ökade till 2,8 miljoner kronor (1,5), enligt rapporten.

Flaskförsäljningen tappade däremot både i antal sålda flaskor och omsättning, vilket bolaget bland annat hänvisar till en hamstring av Origins-serien under det första kvartalet 2021.

”Många exportmarknader har aviserat ett ökat intresse för att återstarta den av pandemin påtvingade pausen vilket ser bra ut inför kommande kvartal”, skriver Henrik Persson. 


Bonzun ökade förlusten

Bonzun, verksamma inom patientstöd för IVF-behandlingar, redovisar ett resultat efter skatt på -4,9 miljoner kronor (-2,2) i det första kvartalet 2022.

Det framgår av delårsrapporten.

Nettoomsättningen uppgick till 0,5 miljoner kronor (0,2).

Kassaflödet från den löpande verksamheten låg på -6,1 miljoner kronor (-4,4) med likvida medel om 2,2 miljoner kronor (0,3) vid rapportperiodens utgång.

”Resultatet i första kvartalet tyngdes av stora kostnader, framför allt i form av emissionskostnader och räntekostnader. Samtidigt amorterades flera lån. Bolaget arbetar nu med att implementera en plan för att säkerställa verksamhetens finansiering fram till ett positivt kassaflöde”, skriver Bonnie Roupé i vd-ordet i rapporten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?