1515

Hexagon står fast vid femårsplan

Hexagon står fast vid den finansiella femårsplan bolaget presenterade 2016 och bolaget är enligt sin egen bedömning "på rätt väg för att uppnå målen". 

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget med anledning av den kapitalmarknadsdag bolaget arrangerade i Las Vegas på onsdagen. 

I december 2016 presenterade Hexagon HEXA B +1,44% Dagens utveckling två scenarion, ett basscenario och ett optimistiskt scenario till och med 2021.

Enligt basscenariot är målet att nå en försäljning på 4,6 miljarder euro med en rörelsemarginal (ebit) på 27 procent, grundat på antagande om en genomsnittlig försäljningstillväxt på 8 procent per år, varav organisk tillväxt 5 procent och resten förvärvsbaserat.

Enligt det optimistiska scenariot är målet en försäljning på 5,1 miljarder euro med en rörelsemarginal på 28 procent. Detta bygger på ett tillväxtantagande om 10 procent per år bestående av en kombination av organisk tillväxt och förvärv, där förvärv antas vara den adderande faktorn jämfört med basscenariot.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?