ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Hexagon storsäljer i Bimobject

Mätteknikbolaget Hexagon har sålt stora delar av sitt innehav i mjukvarubolaget Bimobject. 

Erik Penser Bank internmäklade på tisdagen en post om 6,5 miljoner aktier i Bimobject, eller cirka 5,5 procent av kapitalet, till aktiekurs om 28 kronor. 

Det var Hexagon som var säljare och Swedbank Robur Ny Teknik köpare i affären som var värd 182 MKr.

Det framgår av ett pressmeddelande från Bimobject som säljer en plattform med produktinformation till aktörer i byggindustrin.

I juli investerade EQT Partners 240 miljoner kronor i Bimobject via en riktad nyemission.

"Vi  välkomnar Swedbank Robur Ny  Teknik som  ny storägare  och ser det som ett kvitto  på att vi idag har etablerat  en attraktiv marknadsposition på en global och  snabbväxande marknad", säger Stefan Larsson, vd och grundare av Bimobject i ett pressmeddelande.

Hexagon äger cirka 2,5 miljoner aktier i Bimobject efter affären, motsvarande cirka 2,1 procent av det totala antalet aktier.

Robur Ny Teknik, som inte ägde några aktier sedan tidigare, seglar upp som femte största ägare efter affären, enligt ägardatatjänsten Holdings uppdaterade ägarlista. Den köpta posten är värd strax under 200 miljoner kronor.

"Vi har under flera år följt Bimobject då de passar in i vår investeringsfilosofi. Vi gillar mjukvarubolag med lösningar som är svåra att ersätta, och dessa är inte enkla att hitta", säger Carl Armfelt och Erik Sprinchorn, som är förvaltare på Swedbank Robur Ny Teknik.

Bimobject-aktien är upp 145 procent i år.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies