1515

Hexagon köper amerikanskt bolag

Mätteknikbolaget Hexagon gör ett nytt förvärv och satsar ännu mer inom autonoma lösningar.

Det är amerikanska Autonomoustuff som köps upp för en hemlig summa men som beskrivs vara obetydlig i förhållande till Hexagons marknadsvärde.

Foto:Oskar Omne

"Förvärvet av Autonomoustuff accelererar Hexagon HEXA B -1% Dagens utveckling s förmåga att förflytta våra kunder bortom IoT. I kombination med våra positioneringslösningar och ledande kart- och sensorteknologier, skapar detta förvärv en sammansättning av expertis inom Hexagon som kommer att vägleda den autonoma mobilitetsbranschen under de kommande åren", säger vd Ola Rollén i ett pressmeddelande på lördagen.

Autonomoustuff bildades 2010 och utvecklar lösningar inom autonoma fordon, robotik och dataintelligens. Bolagets teknik används av över 2.500 kunder i pilotprogram inom bil- och teknologisektorn över hela världen.

Under 2017 omsatte bolaget 45 miljoner dollar. Förvärvet behöver godkännas av myndigheterna, bland annat Committee on Foreign Investment i USA.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?