1515

Hetsig valspurt för Löfven – slår mot SD

Statsminister Stefan Löfven (S) spurtar med vallöftet om en extra vecka ledigt för föräldrar. Men han slår också mot Sverigedemokraterna och deras ledare Jimmie Åkesson, som i sin tur attackerat Löfven.

Valrörelsen har växlat upp till slutspurt.

Foto:Henrik Montgomery/TT

Stefan Löfven möts av barn som springer i kapp för att göra high five med statsministern. Men bland föräldrarna på den öppna förskolan i Farsta i södra Stockholm är det inte high five överallt. En pappa säger att det inte är något stort problem att få föräldradagarna att räcka till.

Stefan Löfven tycker ändå att responsen på partiets stora vallöfte är positiv och att föräldrar ser att det kan vara bra för andra, även om man själv inte behöver det. Han lyfter fram klassaspekten i förslaget, att undersköterskor och metallarbetare inte har möjlighet att jobba hemifrån eller ta med barnen till jobbet när det kör ihop sig.

Han får också höra att det vore bättre att använda pengarna till LSS-reformen och de barn som behöver assistans. Men Löfven ser ingen motsättning mellan LSS och "familjeveckan".

”Nu har vi de finansiella musklerna, så vi kan säga att det kommer att räcka till LSS – och till barnfamiljerna – och till pensionärerna – och till skolan”, säger Löfven med extra eftertryck på varje "och".

Han är irriterad över den "raljanta ton" han hört från borgerligt håll.

”Jag blir förbannad rent ut sagt när det betraktas som en lyxreform, när det faktiskt handlar om att kunna göra positiv skillnad för barnfamiljer”, säger Löfven.

Partiet satsar stort på att föra ut vallöftet till väljarna. En kvarts miljon hushåll ska få vykort om förslaget och budskapet kommer att synas på stortavlor och i digitala annonser. Dessutom spurtar S med sin telefonkampanj för att hinna med 1,5 miljoner samtal före den 9 september.

På söndagskvällen attackerade SD-ledaren Jimmie Åkesson Stefan Löfven och S för att han anser att de sprider lögner. Det handlade särskilt om en S-granskning där det hävdas att SD vill avskaffa det kommunala skatteutjämningssystemet och införa marknadshyror.

Några konkreta SD-förslag finns inte om detta, men Löfven hänvisar till ett kommunpolitiskt program.

”Det står i deras program, så då får man nästan utgå från att de vill genomföra det, annars är det konstigt. Det är en massa undanflykter nu”, säger Löfven, som tycker att Åkesson måste tåla granskning.

”Det är viktigt att vi både redovisar vad vi själva vill och hur vi ser på motståndarnas politik. Det måste en valrörelse handla om. Det klart att man måste visa på skillnader, så att väljarna ser det”, säger han.


Innehåll från Apper SystemsAnnons

Därför använder Nordens största restauranghus Apper för en mer effektiv verksamhet

UMOE Restaurants är Nordens största restauranghus och driver bland annat Starbucks, Peppes Pizza, TGI Fridays och Blender. För stora restaurangverksamheter som denna med många försäljningsställen krävs det att system är stabila och fungerar smidigt både för personal, kunder och driftansvariga. Till hands har UMOE it-specialisterna Apper som hjälper restauranghuset att effektivt driva verksamheten med hjälp av integrerade system – så här funkar det.

Apper förser UMOE Restaurants med kassasystem, beställningssystem och affärssystem som är integrerade med varandra där all data samlas på en central databas. Alla restauranger och försäljningsställen är sammankopplade vilket gör att allt som säljs registreras direkt på en och samma plats. På så sätt kan du i realtid se vilka produkter som säljer bra och även fatta snabba beslut om något behöver förändras. Aktuella försäljningsrapporter är samlat på ett ställe och du kan ha full koll på försäljningen var du än är. Dessutom behövs bara en driftansvarig som enkelt kan följa alla restaurangers statistik via en app i telefonen. 

Henry Karlsen är it-direktör och driftansvarig på UMOE Restaurants och är mycket nöjd med Appers lösningar.

– Med Appers system får jag snabbt en översikt över hela verksamheten i min telefon. För oss är det viktigt att reducera kostnader och då måste vi förenkla våra arbetsprocesser. Vi automatiseras mer vilket gör att mänskliga fel minskar och det sparar både tid och pengar. Systemen gör dessutom arbetsuppgifterna enklare för våra medarbetare, säger han. 

Smidigt och snabbt med integrerade system

Integrationen av systemen är till stor nytta när man ska utveckla eller uppdatera dem. Nya versioner kan ofta göra system instabila men tack vare Appers förmåga att kontinuerligt göra nya förbättringar påverkas inte driftkvaliteten. Så fort en ny version läggs ut så får alla restauranger och butiker den helt automatiskt när kassan startas. 

Fördelarna med integrationen visas även om en vara exempelvis skulle bli säljstoppad. Då kan du enkelt och snabbt plocka bort den ur systemet hos samtliga restauranger. Det blir en bättre upplevelse för både kunder och personal när systemen fungerar så här smärtfritt. 

– För oss är det viktigt med en partner som ser vad vi kan göra bättre och som kan vara en rådgivare. Apper gör att vi blir mer framtidasäkra och moderna och kan möta de höga kraven som ställs på driftsäkerhet och support, avslutar Henry Karlsen.

Apper gör att UMOE kan effektivisera sina affärsflöden och hjälper dem att expandera. Systemen kan enkelt skalas upp, anpassas och interagera vidare tillsammans med att verksamheten växer, något som ofta är kritiskt för företag som UMOE. I sin tur kan UMOE fortsätta att ständigt förbättra kundservice på sina restauranger. 

Om Apper

Vi på Apper skapar digitala möjligheter och långsiktigt värde för våra kunders affärer. Med strategisk förmåga, kreativitet och passion för teknik bygger vi framtidens lösningar idag. Vår vision är att vara den självklara aktören inom verksamhetskritisk IT i Norden där IBM är den största och mest strategiskt viktigaste partnern.

Läs mer om Apper här 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Apper Systems och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?