1515
Annons

Het fjällvärld gynnar byggduon – men materialkris oroar

BRUNFLO.
Det började med en gemensam fastighet i Brunflo. I fjol omsatte Mattias Thuressons och Joakim Vikéns bolag 36,7 Mkr och genomförde flera stora projekt, framför allt i den jämtländska fjällvärlden. Thuvi Bygg är årets Gasell i Jämtlands län.

Foto:Jesper Frisk

De är uppvuxna i Brunflo, strax söder om Östersund. De känner varandra väl, är svågrar och gudfäder till varandras barn. Den gemensamma företagsresan började när de tillsammans köpte en fastighet. Då hade Mattias Thuresson och Joakim Vikén båda heltidsjobb på andra byggföretag, men viljan att starta eget hade börjat gro. 

I dag har bolaget sitt huvudkontor på övervåningen i fastigheten där allt började. Övervåningen är stilrent inredd, i mörka färger och trä. Nere i industriområdet finns produktionslokaler där husblock spikas samman för vidare färd mot slutdestinationen, som ofta är i fjällvärlden. På hemmaplan monterar företaget även nyckelfärdiga hus från andra tillverkare.

För sex år sedan lämnade Mattias Thuresson sitt jobb som platschef för att i stället jobba i det gemensamma företaget. Efter några år som delägare och bollplank lämnade Joakim Vikén även sitt jobb på ett större byggbolag. De ser sina olika bakgrunder och kompetenser som en styrka: Mattias Thuresson är snickare och Joakim Vikén byggingenjör. 

”Det var enklare för mig att dra igång, för jag kunde jobba ute och dra in pengar. Jocke kom in i firman när det fanns utrymme för en till”, säger Mattias Thuresson.

Joakim Vikén gör mer av det administrativa och sköter personalfrågor medan Mattias Thuresson tar hand om offerter och produktion. 

”Det är en stor fördel att vara två som håller i trådarna och att man alltid har någon att bolla med”, säger Joakim Vikén. 

I våras kunde de båda delägarna köpa in ännu en fastighet och har nu 30 lägenheter i koncernen. Mattias Thuresson beskriver köpet som en milstolpe.  

”Grundtanken är att vi vill jobba inom bygg och förhoppningsvis göra vinst och återinvestera i fastigheter och nu har vi fått lite snurr på det”, säger Joakim Vikén.

Sedan 2016 har omsättningen vuxit från 2 Mkr till 37 Mkr och resultatet från 600 tkr till 1,8 Mkr. I dag är 19 personer anställda i firman. 

”Varumärket har blivit starkt, folk pratar bra om oss. Det gäller både kund till kund men även medarbetare till medarbetare”; säger Joakim Vikén. 

Tillväxten har varit snabb och även där ser delägarna en fördel med att vara två som håller ordning på firman.

”Vi brukar alltid skoja om att Mattias är gasen och jag är bromsen”, säger Joakim Vikén med ett leende.

En nyckel till bolagets kraftiga tillväxt är den stora efterfrågan på nybyggnation som finns i regionen i allmänhet och i fjällvärlden i synnerhet, ett mönster som förstärkts av pandemin. De båda delägarna betonar också värdet av att anställa bra medarbetare.

”Vi har sagt från start att vi bara anställer folk som vi vill ha. Vi anställer inte vem som helst bara för att vi ska växa”, säger Joakim Vikén.

”Då säger vi hellre nej till jobb”, tillägger Mattias Thuresson.

Den filosofin har lett till en geografisk spridning av personalstyrkan. Merparten bor i Brunflotrakten men fyra av de anställda har Söderhamn som hemort. 

Mattias Thuressons och Joakim Vikéns byggbolag har växt snabbt de senaste åren, mycket på grund av stor efterfrågan av bostäder i fjällen. Thuvi bygg är 2021 års Gasell i Jämtlands län.
Mattias Thuressons och Joakim Vikéns byggbolag har växt snabbt de senaste åren, mycket på grund av stor efterfrågan av bostäder i fjällen. Thuvi bygg är 2021 års Gasell i Jämtlands län.Foto:Jesper Frisk

Många av företagets uppdrag är i fjällvärlden, just nu i Vemdalen och Lofsdalen, vilket innebär att man jobbar borta under fyradagarsveckor. De anställda från Söderhamn vill i dagsläget gärna jobba borta, vilket möjliggör för personal som vill jobba på hemmaplan att göra det. På sikt kan det också generera uppdrag i Söderhamn.

”Det är trist att tappa all marknad hemma för att man bara är i fjällen. Det var ganska bra att inte bara stirra sig blind på att hitta folk här hemma”, säger Mattias Thuresson.

Ett orosmoment just nu är den framtida tillgången på material. Cement är en het fråga, men också bristen på virke. På ett knappt halvår har virkespriserna dubblats för företaget.

”Det började stiga när vi inledde i Lofsdalen i april och har höjts hela sommaren. Nu har det stabiliserat sig och vi har fått indikationer på att det börjar gå tillbaka”, säger Mattias Thuresson.

En inte helt lätt situation när priset redan är överenskommet med kunden.

”Får man en offert på virke i dag är offerten giltig i 1-2 dagar. Normalt sett är den giltig i 30 dagar, men nu kan virkespriserna höjas över en natt”, fortsätter han.

Eftersom delägarna anade att en prisuppgång skulle komma köpte man upp mycket virke innan den värsta höjningen

”Vi bunkrade innan. Det är det klart att det slår en del, men det ska vi nog klara”, säger Joakim Vikén. 

Även andra varor har blivit svårare att få tag i och leveranstiderna är längre än de varit tidigare vilket försvårar planeringen. 

En milstolpe i företagarresan så här långt är ett stort eget projekt i Tegefjäll i Åre.  

”Vi skapade en bostadsrättsförening och sålde lägenheter, köpte upp mark, exploaterade och utförde det som totalentreprenad”, säger Mattias Thuresson.

”Vi strävar efter att försöka komma in på den lite större marknaden och ta lite större projekt. Det är vad både jag och Mattias hållit på med tidigare”, säger Joakim Vikén.  

De två delägarna ser ljust på framtiden och tycker att företaget just nu ligger på en lagom nivå vad gäller personalstyrka: 

”Vi tror ändå att vi skulle kunna omsätta ganska mycket mer om vi tar in större och färre projekt”, säger Joakim Vikén. 

 

Sålde sitt Gasellbolag på sex veckor: ”Känslomässig berg- och dalbana”

Pandemin gav raketbränsle till matchningsbolaget Karriärkonsulten som på två år gått från 15 till 80 anställda. Superspurten gjorde företaget högvilt som förvärv efter tio år av organisk tillväxt. 

”Steget var enormt”, kommenterar grundaren och vd:n Camilla Hermelin försäljningen.

Camilla Hermelin sålde sitt livsverk Karriärkonsulten på rekordtid. ”Det var en känslomässig berg- och dalbana”, säger hon.
Camilla Hermelin sålde sitt livsverk Karriärkonsulten på rekordtid. ”Det var en känslomässig berg- och dalbana”, säger hon.Foto:Joey Abrait, Jesper Frisk

I december förra året var entreprenören Camilla Hermelin en av de nominerade till Årets kvinnliga gasell. Två månader senare sålde hon sitt livsverk efter något av en rekordkort förvärvsprocess, som från första mötet till överlåtelsedagen tog sex veckor – trots en grundlig och omfattande genomgång av verksamheten.

”Det är lätt att bli uppäten av processen, så allra viktigast är att verksamheten kan fortsätta som vanligt”, säger hon till Di och tillägger att hon delegerade ansvar i ledningsgruppen och tog hjälp av en förvärvsexpert på en advokatbyrå.  

Pandemin blev något av en superväxel för företaget som på två år gått från 15 till 80 anställda. Ytterligare nya medarbetare börjar kommande veckor. 

Via Arbetsförmedlingen flödar en allt bredare ström av jobbsökande till verksamheten. Hittills har man förmedlat över 3.000 anställningar, en siffra som i princip uppdateras dagligen. 

Tre år efter starten blev Karriärkonsulten uppvaktad av ett riskkapitalbolag som då fick nobben. Sju år senare, strax före jul förra året, kom hon i kontakt med förvärvsbolaget Storskogen som snabbt signalerade intresse för bolaget. 

Hur kommer det sig att du valde att sälja?
”Vi hade pratat om det fram och tillbaka på styrelsemöten sedan några år tillbaka. Det har alltså varit på tapeten och nu uppstod rätta tillfället. Allt stämde.”

Vad hade du för krav på den nya ägaren?
”Att verksamheten skulle fortsätta som vanligt, inga medarbetare skulle påverkas. Vi har byggt upp en företagskultur och ett arbetssätt som gör att vi kan matcha arbetssökande effektivt.”

Företaget har vuxit organiskt sedan start. Fram till överlåtelsen ägde Camilla Hermelin 90 procent av aktierna, hennes bror resterande andel. 

Var det svårt att släppa ifrån sig ägandet?
”Det har varit en otrolig känslomässig berg- och dalbana. Steget var enormt. Men när jag kom till insikten att dörrar öppnas för företaget som jag inte själv kan öppna var beslutet inte så svårt att fatta.”

”I det läge vi är i nu var det rätt för Karriärkonsulten att flytta hemifrån – och Storskogen känns som rätt hem”, säger hon vidare och syftar på karriärmöjligheterna inom koncernen som kommer de arbetssökande till del. 

Så fort parterna var överens om affären drog tre parallella processer igång: en finansiell, en juridisk och en operationell genomlysning av bolaget. En advokat kopplades in i alla delar, även i värderingen. 

”Vi hade koll på avtal, processer och arbetsmetoder, vilket var guld värt. Vi har också gjort kvalitetsutvärderingar och kunde visa att vi fått högsta betyg i Arbetsförmedlingens resultatmätningar”, säger Camilla Hermelin.  

Hur mycket jobb innebar försäljningen för dig?
”Första veckorna var det ett heltidsarbete”, säger hon och understryker: 

”För en entreprenör betyder heltid att man kör järnet dygnet runt. Därför är det viktigt att familjen är med och förstår att man behöver gå in i tunneln.”

Var ni eniga om prislappen?
”Värderingen baserades på bolagets tidigare resultat och en multipel på det. Det var ingen utdragen förhandling, bägge parter tyckte att den var rimlig.”

Vad har du för framtidsplaner?
”Jag är delägare i det matchningsföretag som nu är Karriärkonsultens moderbolag, så min drivkraft att fortsätta som vd finns kvar. Hade jag varit 20 år äldre kanske jag skulle ha resonerat annorlunda.”

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera