1515
Annons

Henrik Westman tillbaka på Di – vässar ledarredaktionen

Di:s ledarredaktion växlar upp med en återvändare. Henrik Westman, som i tio år arbetat med kommunikation på några av Sveriges största företag, fattar pennan på tidningens ledarredaktion.

Henrik Westman.
Henrik Westman.Foto:Amanda Lindgren

”Frågor som ägande, bolagsstyrning, fria företag och fria marknader är kärnämnen för Di:s ledarsida och det är mycket värdefullt med egna erfarenheter från företag och kvalificerad journalistisk. Jag är mycket glad att få hälsa Henrik välkommen och tillbaka till Di, säger PM Nilsson, politisk redaktör apropå rekryteringen. 

”Med hans långa erfarenhet från näringslivsjournalistik och arbete på viktiga svenska företag fortsätter Di:s ledarsida att utveckla opinionsbildningen kring företagens villkor”, fortsätter PM Nilsson. 

Henrik Westman har en bakgrund som journalist från bland annat Finanstidningen, Reuters, SvD och Di. 2012 lämnade han journalistiken för jobbet som presschef i Handelsbanken. Han hade olika kommunikationsroller i Telia under de omvälvande åren efter mutskandalen i Uzbekistan och kommer närmast från SEB.

”Det känns spännande att kunna göra bytet tillbaka efter tio år inom näringslivet. Jag kommer åter med något som jag inte hade sist jag arbetade på Di, en genuin förståelse för hur bolag fungerar i både framgång och motgång”, säger Henrik Westman själv, som kommer att börja på Di efter årsskiftet. 

Di:s chefredaktör Peter Fellman välkomnar det nygamla tillskottet, som ingår i en pågående offensiv inom Di:s ledar- och debattredaktion. 

”Vi välkomnar Henrik Westmans perspektiv inifrån flera stora bolag, inte minst företag som gått igenom någon form av kris. Det ger intressanta perspektiv”, säger Peter Fellman.  

Henrik Westman har bland annat varit chef för Di:s analysredaktion och brinner fortfarande för aktier och kapitalmarknad. Han har också ett historiskt intresse och vurmar bland annat för den brittiske polarforskaren och expeditionsledaren Ernest Shackleton. 

På Di hoppas han själv kunna utforska ämnen som finansmarknaden, svensk energiförsörjning och globala flaskhalsar i sin nya roll. 

”Ett annat intressant ämne är hållbarhet och hur företagens stolta ord kommer att omsättas i handling”, säger Henrik Westman. 

”Mitt perspektiv kommer företrädesvis att vara näringslivet, även om det förstås ibland också tangerar politiska frågor”, säger Henrik Westman som alltså kommer att skriva på Di:s ledarredaktion.

”Di är en arbetsplats som verkligen har format mig. Det blir roligt att ta klivet tillbaka och förena mina perspektiv på företagens villkor och kommunikation.” 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?