1515

Hemnet: Troligen stort utbud även nästa år

Utbudet av bostäder till salu på Hemnet har ökat kraftigt efter sommaren och kommer troligen att vara högt även i början av nästa år.

Det sade Hemnets talesperson Staffan Tell vid en pressträff på tisdagen.

HINDER. Bolånetak och amorteringskrav finns redan. Ett skuldkvotstak skulle göra det omöjligt för många att köpa bostad.
HINDER. Bolånetak och amorteringskrav finns redan. Ett skuldkvotstak skulle göra det omöjligt för många att köpa bostad.Bild:Fredrik Sandberg

"Vi kan vara hyfsat säkra på att 2018 kommer att börja med ett högt utbud. Om det blir så är det också sannolikt att det kommer att vara köparens marknad i början av nästa år", sade han och pekade bland annat på att det ökande byggandet ökar utbudet av nyproducerade lägenheter när vi rör oss in i nästa år.

Han sade att i början av 2017 var utbudet av bostäder på Hemnet lägre än under 2016, men från augusti skedde ett stort skifte där utbudet ökade kraftigt, särskilt för bostadsrätter.

Jämför bolåneräntor – från 1,25% (extern tjänst)

Vecka 48 var det 68 procent fler bostadsrätter till salu än motsvarande vecka i fjol.

"Det skedde ett stort skifte i augusti. Dels kommer det ut fler objekt och dels har de som lagts ut tagit längre tid att sälja. En förklaring är att antalet nyproducerade bostäder ökat med 34 procent från 2016", sade han.

Staffan Tell sade att utropspriserna faktiskt är högre än i fjol, men att många säljare har fått sänka priset för att locka köpare. Under augusti-november ökade antalet prissänkningar på bostadsrätter med 233 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

"Det är den stora utmaningen på marknaden just nu. Köpare och säljare möts inte", sade han.

Ett annat tecken på att det blivit svårare att sälja är att antalet återpublicerade annonser på Hemnet ökat med 67 procent i augusti-november jämfört med motsvarande period 2016.

Även andelen återpublicerade annonser har ökat så uppgången kan inte förklaras enbart av ett ökat utbud.


Innehåll från SimployerAnnons

Arbetsplatsen efter pandemin – så ser den ut enligt Simployer

Under året som gått har frågor som rör arbetsplats och arbetsmiljö ökat lavinartat. Vi har ställts inför nya utmaningar när arbetsplatsen blivit digitaliserad och många undrar hur vi ska arbeta efter pandemin. Simployer arbetar dagligen med att ge svar på dessa frågor och stödjer arbetsgivare i omställningen.

Simployer tror att framtidens arbetsplats och arbetsmiljö är en hybrid av arbete hemifrån och på kontoret där valfrihet och samverkan står i fokus. 

– Simployers vision är att göra det enkelt att vara en bra arbetsgivare. Vi arbetar främst mot HR-avdelningar där vi leder kurser och ger rådgivning om hur man skapar en välfungerande arbetsplats. Med pandemin uppstod en explosion av frågor kring hur arbetsplatsen ska fungera. Där finns vi till som både rådgivare och förebild, säger Fredrik Christiansson, Sverigechef för Simployer.

– Företagskulturen och värderingarna är något som många företag byggt upp under en lång tid på kontoret. Det blir dessutom svårare för arbetsgivare att stämma av med sina anställda om hur de mår. Därför är en hybrid arbetsmiljö ett alternativ som vi tror på, säger Lena Wepplinger, Head of Content & Experts på Simployer. 

En samlingsplats för det sociala mötet 

När vaccinationerna nu är igång uppstår frågor om hur arbetsplatsen kommer se ut när vi kan börja komma tillbaka till kontoret. Simployer tror på en lösning där kontoret fungerar som en samlingsplats dit medarbetare kommer för att mötas och ha ett socialt utbyte mer än att bara gå dit och för att sedan sätta sig ensam vid sin dator och arbeta. 

Vi kan utföra det mesta arbete hemifrån men vi behöver en plats att hämta energi och faktiskt ses. Därför förblir det fysiska kontorets roll betydelsefullt – men på ett annat sätt än tidigare. Medarbetare kommer även med största sannolikhet efterfråga en arbetsplats där det går att jobba både hemifrån och på kontoret. 

– Vi tror på att de som vill vara på kontoret ska kunna vara det, men de som vill arbeta mer hemma kommer ha möjlighet att göra det också. Kontoret ska vara en plats dit man vill gå och det kommer fylla en social funktion. Ska man försöka sammanfatta det enkelt, kan man säga att vi ser framför oss att det är ett skifte från ”arbetsplats” till ”mötesplats”, säger Fredrik Christiansson. 

Om Simployer

Är medarbetarna den mest värdefulla tillgången för din verksamhet? Då är det viktigt att du förvaltar deras kompetens och bygger upp en hållbar företagskultur! Simployer stöttar och förenklar arbetsdagen för ledare, HR och anställda för över 1,2 miljoner användare i Sverige och Norge. Vår målsättning är tydlig: Att göra det enkelt att vara en bra arbetsgivare.

Läs mer om Simployer här 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Simployer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?