ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Oron på bostadsmarknaden

Hemnet: Ny fart på bomarknaden

  • Foto: Fredrik Sandberg/TT

I år har ovanligt många bostadsrätter tagits bort från bostadssajten Hemnet osålda, men nu syns något av ett trendbrott där allt fler affärer lyckas. Andelen sålda av borttagna bostadsrätter ökar i augusti och ligger nu klart närmare fjolårets nivåer än tidigare i år. 

Det visar statistik från Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

"Vi hade i augusti den högsta andelen sålda bostadsrätter i förhållande till borttagna hittills i år och skillnaden jämfört med fjolåret har minskat. Vi tolkar det som ytterligare en signal om att bostadsmarknaden har kommit tillbaka. Sedan tidigare har vi också sett piggare budgivningar", säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

I augusti i år var 77 procent av de bostadsrättsannonser som togs bort från Hemnet i Sverige sålda, vilket var just under 80 procent i augusti i fjol. I Stockholms län är andelen 74 procent i augusti, jämfört med 75 procent i fjol. 

Tidigare i år var andelen sålda klart under fjolårets nivåer. I januari var exempelvis 75 procent av de bostadsrätter som togs ned sålda, mot 96 procent i januari 2017. Men nu har andelen alltså närmat sig 2017 års nivå, även om den fortsatt har en bit kvar till den starkare marknaden 2016.  

"Som trenden ser ut nu kan vi inte utesluta att andelen sålda av borttagna senare under hösten kommer att ligga på högre nivåer än den gjorde förra året, då den gick den rakt ned i källaren", säger Staffan Tell.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer