Hemfosas vd Jens Engwall: Det kommer gå illa på bostadssidan

Det kommer gå utför på bostadsmarknaden framöver, vilket kan  öppna upp nya affärsmöjligheter för Hemfosa. Det säger fastighetsbolagets vd Jens Engwall i tisdagens Börsmorgon.

”Jag tycker bara det behövs sunt förnuft för att se att det kommer gå ganska illa på bostadssidan”, säger han.

”Då är det spännande att finnas där som opportunist.”

Hemfosa meddelade i förra veckan att man undersöker möjligheten att dela upp bolaget i två delar. Den ena delen skulle bestå av samhällsfastigheter och den andra vara ett transaktionsinriktat opportunistiskt bolag.

Enligt Jens Engwall befinner sig bostadsrättspriserna på fel nivåer i dagsläget och det kommer inte finnas tillräcklig efterfrågan på nybyggnation då matchningen mellan köpare och säljare är för dålig. Det kommer i förlängningen leda till längre bostadsköer samtidigt som mängden tomma lägenheter ökar.

”Du bygger för en kategori som inte finns jag tror man har byggt klart för, ungdomar som har en mamma och pappa som är miljonärer. Jag tror de är slut nu”, säger han.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?