ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Oron på bostadsmarknaden

Hemfosas vd Jens Engwall: Det kommer gå illa på bostadssidan

Det kommer gå utför på bostadsmarknaden framöver, vilket kan  öppna upp nya affärsmöjligheter för Hemfosa. Det säger fastighetsbolagets vd Jens Engwall i tisdagens Börsmorgon.

”Jag tycker bara det behövs sunt förnuft för att se att det kommer gå ganska illa på bostadssidan”, säger han.

”Då är det spännande att finnas där som opportunist.”

Hemfosa meddelade i förra veckan att man undersöker möjligheten att dela upp bolaget i två delar. Den ena delen skulle bestå av samhällsfastigheter och den andra vara ett transaktionsinriktat opportunistiskt bolag.

Enligt Jens Engwall befinner sig bostadsrättspriserna på fel nivåer i dagsläget och det kommer inte finnas tillräcklig efterfrågan på nybyggnation då matchningen mellan köpare och säljare är för dålig. Det kommer i förlängningen leda till längre bostadsköer samtidigt som mängden tomma lägenheter ökar.

”Du bygger för en kategori som inte finns jag tror man har byggt klart för, ungdomar som har en mamma och pappa som är miljonärer. Jag tror de är slut nu”, säger han.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer