Hemfosa köper i Finland

Hemfosa förvärvar en samhällsfastighet i Åbo till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 158 miljoner kronor. I Sverige förvärvas tre skolfastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om 98 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären i Åbo omfattar en fastighet belägen i centrala Åbo som har en total uthyrningsbar yta på 6.863 kvadratmeter. Fastigheten är fullt uthyrd med Åbo Kommuns socialkontor som hyresgäst. Avtalslängden uppgår till cirka 17 år och de årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 12 miljoner kronor.

Förvärvet i Sverige omfattar tre skolfastigheter, två i Falkenberg och en i Älmhult, med en total uthyrningsbar yta om 4.164 kvadratmeter. Fastigheterna är fullt uthyrda till främst skolaktörer med Thoren Framtid som största hyresgäst. Den genomsnittliga avtalslängden uppgår till cirka 12 år och de årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 8 miljoner kronor.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?