Helsingfors stänger ned

Helsingfors och en rad finländska kommuner stänger ned på grund av ökad spridning av covid-19.

Finlands statsminister Sanna Marin.
Finlands statsminister Sanna Marin.Foto:Olivier Matthys

”Beslutet baserar sig på det epidemiologiska läget och på behovet av att garantera att vårdkapaciteten räcker till”, säger Merja Ekqvist, överdirektör vid Regionförvaltningsverket som fattade beslutet på fredagen, till Hufvudstadsbladet.

Från och med måndag ska bland annat gym, simhallar, lokaler för hobbyverksamhet och inomhuslekparker stängas om inte besökarantalet begränsas till högst tio personer åt gången, skriver nyhetsbyrån SPT.

Fredagens beslut omfattar förutom huvudstaden Esbo, Vanda, Grankulla, Träskända, Kervo, Kyrkslätt, Sibbo och Tusby.

I torsdags meddelade regeringen att den vill införa undantagstillstånd i Finland i tre veckor, från den 8 mars, för att kunna införa skärpta restriktioner. Undantagstillståndet är i första hand till för att kunna stänga restauranger, vilket inte är juridiskt möjligt på något annat sätt, skriver SPT.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?