Annons

Helomvändningen som kan kosta Sverige miljarder

Regeringens löften om rejäla prissänkningar på drivmedel genom radikalt sänkt reduktionsplikt sätter käppar i hjulen för näringslivet, som kan välja bort Sverige när nya miljardinvesteringar i biodrivmedelsproduktion ska göras.

Men samtidigt som regeringen drar i bromsen i omställningen, väljer bolagen att fortsätta mot klimatmålen.

Så gick det till när Moderaterna och Kristdemokraterna gjorde en helomvändning som nu ritar om kartan för svensk klimatpolitik.

Finansminister Elisabeth Svantesson (M) och energi- och näringsminister Ebba Busch (KD).
Finansminister Elisabeth Svantesson (M) och energi- och näringsminister Ebba Busch (KD).Foto:Fredrik Sandberg/TT; Cornelia Jönsson

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera