Annons

Hellman & Friedman lägger bud på Nets

Efter en tids spekulationer blev det på måndagsmorgonen klart att en fond knuten till det amerikanska riskkapitalbolaget Hellman & Friedman lägger ett kontantbud om 165 kronor per aktie i det danska betalningsbolaget Nets.

Det framgår av ett pressmeddelande.

 

Premien uppgår till 27 procent i förhållande till Nets stängningskurs den 30 juni, dagen före Nets bekräftade att det hade mottagit budintresse.

I fredags stängde Nets på 152:10 danska kronor på Köpenhamnsbörsen.

Aktieägare motsvarande 46 procent av antalet aktier har accepterat budet.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?