ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppåt på saudiska börsen efter helgfirandet

  • Foto: JOHN MOORE

Det var köpsugna handlare som kom tillbaka till Mellanösterns börser efter helgens firande. Börsen i Saudiarabien tog täten i uppgången.  

Det var övervägande uppåt i söndagens handel på börserna i Mellanöstern som hållit stängt stora delar av den gångna veckan när den muslimska världen firat Eid al-Fitr som avslutar fastemånaden Ramadan. 

Bäst gick det för Riyadh-börsen där Tadawul All Share index steg 2,2 procent. Det var en revansch efter en usel maj-månad där saudiska börsen föll 8,5 procent.

Överlägsen vinnare var transportbolaget Saudi Public Transport som steg 10 procent på nyheten att bolaget blir bussoperatör i huvudstaden Riyadh.

Egyptiska EGX30  steg 0,9 procent. I Qatar tappade QE Index 0,2 procent. Doha-börsen har inlett processen med att genomföra aktiesplittar som ska sänka styckpriset på aktier, med målet att lägre kurser ska locka privata investerare.

I Förenade Arabemiraten var handeln splittrad, Dubai-börsens DFM General Index steg 1,2 procent tack vare kursuppgångar för fastighetsbolag, medan Abu Dhabis ADX General Index tappade 1 procent. 

Kuwaitbörsen steg 1,5 procent medan Tel Aviv-börsen tappade 0,3 procent.

Stockholmsbörsen har lagt en stark vecka bakom sig, breda indexet OMXSPI steg 3,6 procent vilket är i linje med de ledande börserna i Europa och USA.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer