ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppåt på saudiska börsen efter helgfirandet

  • Foto: JOHN MOORE

Det var köpsugna handlare som kom tillbaka till Mellanösterns börser efter helgens firande. Börsen i Saudiarabien tog täten i uppgången.  

Det var övervägande uppåt i söndagens handel på börserna i Mellanöstern som hållit stängt stora delar av den gångna veckan när den muslimska världen firat Eid al-Fitr som avslutar fastemånaden Ramadan. 

Bäst gick det för Riyadh-börsen där Tadawul All Share index steg 2,2 procent. Det var en revansch efter en usel maj-månad där saudiska börsen föll 8,5 procent.

Överlägsen vinnare var transportbolaget Saudi Public Transport som steg 10 procent på nyheten att bolaget blir bussoperatör i huvudstaden Riyadh.

Egyptiska EGX30  steg 0,9 procent. I Qatar tappade QE Index 0,2 procent. Doha-börsen har inlett processen med att genomföra aktiesplittar som ska sänka styckpriset på aktier, med målet att lägre kurser ska locka privata investerare.

I Förenade Arabemiraten var handeln splittrad, Dubai-börsens DFM General Index steg 1,2 procent tack vare kursuppgångar för fastighetsbolag, medan Abu Dhabis ADX General Index tappade 1 procent. 

Kuwaitbörsen steg 1,5 procent medan Tel Aviv-börsen tappade 0,3 procent.

Stockholmsbörsen har lagt en stark vecka bakom sig, breda indexet OMXSPI steg 3,6 procent vilket är i linje med de ledande börserna i Europa och USA.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies