ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 27 MAJ Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS BEVAKNINGAR
ANNONS
Fastighet

Heimstaden utökar Alecta-samarbete

Fastighetsbolaget Heimstaden utökar samarbetet med Alecta i det gemensamt ägda bolaget Heimstaden Bostad och övertar systerbolaget Fredensborg Eiendomsselskaps fastigheter i Norge i samband med en rad olika affärer som har en sammanlagd transaktionsvolym om nära 30 miljarder kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Samarbetet mellan ägarna i Heimstaden Bostad (Alecta, Ericsson och Sandviks pensionsstiftelser samt Heimstaden AB) har fungerat på ett utmärkt sätt. Ägarna tar nu nästa steg i det fördjupade samarbetet och skapar en unik nordisk bostadsportfölj i tillväxtområden med bostadsbrist samt med tydligt verksamhetsfokus på långsiktighet, hög förvaltningskvalitet, hållbarhetsarbete samt kompletterat med nyproduktion", säger Heimstadens vd Patrik Hall i en kommentar och lägger till att "Alectas professionella medarbetare, risktänkande, analytiska förmåga och långsiktiga inställning skapar en god dynamik i vårt gemensamma arbete och är en garanti för fortsatt framgång".

Efter genomförda förvärv, inklusive tidigare kommunicerade förvärv i Umeå samt Linköping, uppgår Heimstaden Bostads sammanlagda fastighetsvärde (inklusive Ö-Huset i Örestaden Köpenhamn) till 43,7 miljarder kronor.

Efter genomförda förvärv, inklusive nyligen kommunicerade förvärv i Sverige och Köpenhamn, uppgår Heimstaden-koncernens sammanlagda fastighetsvärde (inklusive pågående nyproduktionsprojekt i Köpenhamn) till ca 57,5 miljarder kronor, framkommer även.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies