ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Presidentvalet i USA

Hedgefondguru dumpade guld under valnatten

  • Foto: Bloomberg/Colourbox

Hedgefondveteranen Stanley Druckenmiller har vänt på en femöring i spåren av det amerikanska presidentvalet och dumpade allt sitt guld under valnatten. Det säger han till CNBC.

Stanley Druckenmiller har ett svårslaget investeringsfacit. När han drev sin hedgefond Duquesne Capital Management 1986 till 2010 levererade han en genomsnittlig årlig avkastning på 30 procent. Parallellt med att driva sin egen fond arbetade han även för finansmannen George Soros under en period och hade en nyckelroll i den välkända investeringen mot pundet 1992.

Tidigare i år var Druckenmiller ytterst skeptiskt till aktiemarknaden och under Sohn-konferensen i maj meddelade han guld var hans största valutaexponering.

I spåren av att det stod klart att Donald Trump är USA:s nästa president har Druckenmiller dock vänt på en femöring.

”Jag sålde allt mitt guld under valnatten. Samtliga skäl till att jag har ägt det under de senaste åren ser ut att vara på väg att försvinna”, säger Stanley Druckenmiller till CNBC.

Spotpriset på guld är upp drygt 18 procent sedan årsskiftet, men backar på fredagen för andra dagen i rad. Vid elvatiden låg priset på den glimrande metallen på omkring 1.255 dollar per uns.

Stanley Druckenmiller hade inte uttryckt stöd för någon av kandidaterna inför tisdagens val, men säger att han tror att Trumps administration kommer vara drivande för avreglering och en rejäl skattereform och på det viset skapa tillväxt.

”Jag är väldigt hoppfull och optimistisk över vad det betyder. Rädslan för protektionism är motiverad men överskuggas av fördelarna för andra delar av ekonomin”, säger Stanley Druckenmiller till CNBC.

För att dra nytta av den ekonomiska tillväxt som han förväntar sig har Stanley Druckenmiller skaffat sig en kort position i amerikanska, brittiska, tyska och italienska obligationer. När det kommer till aktier satsar han på ”sektorer som svarar på tillväxt”.  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer