Annons

Hedgefond satsar på EU-upplösning

Hedgefonden Eclectica investerar nu i att EU kommer att brytas upp. Fondens chef Hugh Hendry, känd för att ha gått plus under finanskrisen, spår att satsningen kan avkasta 30 till 35 procent.

"Den största risken för den globala ekonomin är den akuta och kommande politiska krisen i Europa, som penningpolitiken inte har verktyg nog att lösa", säger Hugh Hendry enligt Reuters.

Hugh Hendry menar att det finns en "väldigt hög" sannolikhet för att populisten och nationalisten Marine Le Pen vinner presidentvalet i Frankrike, vilket på sikt då leder till att EU bryts upp.

Ecleticas investeringar mot att EU bryts upp har tre ben, men Hugh Hendry vill bara avslöja ett. Det är spreaden, det vill säga skillnaden, mellan räntan på den tioåriga italienska statsobligationen och räntan på den tyska motsvarigheten. Spreaden började växa under Brexit-krisen och nådde nyligen den högsta nivån på två år. Hugh Hendry spår att spreaden kommer att fortsätta öka, skriver Reuters.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?