1515

Hederspris går till hållbar Gasell

I årets upplaga tillkommer det nya hederspriset Årets Impactgasell som går till ett Gasellföretag som satt särskilt fokus på att arbeta hållbart. Även Årets Kvinnliga Gasell och Årets Framtidsgasell kommer att hedras.

Foto:Jesper Frisk
Fjolårets Gasellfest med vinnarbolaget Svea Solar: På bilden Nolan Grey, Björn Lind, Erik Martinsson och Di:s Anna Ekelund.
Fjolårets Gasellfest med vinnarbolaget Svea Solar: På bilden Nolan Grey, Björn Lind, Erik Martinsson och Di:s Anna Ekelund.Foto:Jesper Frisk

Gasellhösten avslutas i år den 8 december med korandet av Årets Supergasell, det vill säga det företag som växt snabbast av alla årets Gasellföretag. Då kommer också det nya Gasellpriset Årets Impactgasell att delas ut för första gången för att uppmärksamma hållbart företagande bland årets Gasellföretag. Detta sker i samarbete med Aktuell Hållbarhet och Di Gasells partners.

”Med priset Di Impactgasell vill vi uppmärksamma Gasellbolag som, utöver att ha en stark tillväxt, också använder företagandet för att påverka samhället i en mer hållbar riktning”, säger Caroline Åkerlund, Gasellredaktör.

Sista datum för årets Gasellföretagare att nominera sig är den 30 oktober. 

”Vinnaren av det nya hederspriset kommer sedan att utses av en jury bestående av hållbarhetsansvariga hos Di Gasells partnerföretag och juryarbetet leds av Aktuell Hållbarhets chefredaktör Mikael Salo”, säger Caroline Åkerlund.

Två andra viktiga områden som också kommer att uppmärksammas vid årets final är kvinnligt entreprenörskap och digitala satsningar bland Gaseller. 

Hederspriserna Årets Kvinnliga Gasell och Årets Framtidsgasell har delats ut sedan 2015 respektive 2018. Priserna instiftades tillsammans med Di Gasells partners Grant Thornton respektive Almi, men i år står samtliga samarbetspartners bakom alla tre priserna.

”Det finns många viktiga insatser Gasellföretagen gör, inte minst som jobbskapare. Men genom att även lyfta fram bolag som går i bräschen för samhällsutvecklingen, där hållbarhet, jämställdhet och digitalisering är några av de viktigaste frågorna för näringslivet i dag, vill Dagens industri uppmuntra och inspirera fler företagare att ta ett större ansvar för samhällsutvecklingen”, säger Caroline Åkerlund.

 

 


Innehåll från Siemens VitvarorAnnons

Induktionshällen som sätter nya gränser

Sensorkontrollerade funktioner och induktionsteknik garanterar en fantastisk matlagningsupplevelse. Siemens inductionAir Plus ger dig nya möjligheter att skapa ett kök som passar in i din dröm.
Sensorkontrollerade funktioner och induktionsteknik garanterar en fantastisk matlagningsupplevelse. Siemens inductionAir Plus ger dig nya möjligheter att skapa ett kök som passar in i din dröm.

Framtidens teknik redan i dag.

Siemens inductionAir Plus gör matlagningen till ett rent nöje.

– Designen är häpnadsväckande och funktionen med den integrerade fläkten i hällen är fantastisk, säger Mårten Skoglund, produktutbildare för Siemens Vitvaror.

Läs mer om Siemens inductionAir Plus här. 

I nära 200 år har Siemens Vitvaror stått för innovation och pålitlighet. 

Grundat i Tyskland har de som ledord att förutse konsumentens behov och att tillhandahålla lösningar för att göra livet enklare och effektivare.

Just enkelt och effektivt är något som de flesta eftersträvar i köket när det kommer till att laga mat. Och det är nu möjligt med innovativa Siemens inductionAir Plus.

Maximal flexibilitet

Siemens inductionAir Plus är en spishäll och fläkt i ett, där fläkten sitter integrerad i mitten av hällen – allt för att få bästa resultat och maximalt flexibilitet. 

Den innovativa kombinationen av en modern induktionshäll och en kraftfull inbyggd köksfläkt skapar helt nya möjligheter i köksinredningen.

– Det är en mycket bra lösning för det öppna köket och den är väldigt enkel att installera, säger Mårten.

Med kolfilter blir det en värmebesparande effekt i hemmet, då fläkten återanvänder den varma luften och släpper tillbaka den ren och luktfri i rummet istället för ut ur huset. 

Mårten Skoglund är produktutbildare för Siemens Vitvaror.
Mårten Skoglund är produktutbildare för Siemens Vitvaror.

”Os-näsa” som styr

Den inbyggda fläkten har försetts med climateControl vilket närmast kan liknas vid en ”os-näsa” som automatiskt justerar fläktstyrkan. Denna mäter ångintensiteten och fettinnehållet under tillagningen och justerar fläktstyrkan därefter.

Det innebär att fläkten bara används när den behövs och då i precis rätt styrka. Och den extremt tysta iQdrive-motorn gör att det i princip bara är maten som hörs. 

Sensorteknologi

Hällen hos Siemens inductionAir Plus har flera flexibla matlagningszoner med intelligent sensorteknologi som säkerställer att inget bränns vid. 

Zonerna är skapta med förutsättningen att stekpannor och kastruller finns i många former och storlekar, och inte en millimeter utrymme går till spillo. Kokkärl kan dessutom flyttas fritt runt hela hällen. 

Hällar med flexInduction känner automatiskt av kokkärlens storlek och form, och värmen genereras bara där det behövs.

– Jag har lagat mat på många olika hällar genom åren, men Siemens inductionAir Plus är speciell. Den har en massa smarta funktioner som verkligen gör livet enklare och hjälper dig i köket, säger Mårten Skoglund.

Sätter ny standard

Den teknologi som i dag finns i Siemens inductionAir Plus sätter på ett sätt en ny standard även om den är anpassad för dagens kök. Produkten finns i tre bredder - 80, 70 och 60 centimeter och kan passas in i standardköksskåp. 

I dag är hemmen dessutom mer uppkopplade och Siemens inductionAir Plus är inget undantag. Med Home Connect-appen kan du enkelt övervaka, använda och kommunicera med spisen i köket. 

– Siemens inductionAir Plus gör livet lite enklare, det är en nyhet som ger frihet och skapar oanade möjligheter, avslutar Mårten Skoglund.   

Läs mer om Siemens inductionAir Plus här. 

 

Mer från Siemens Vitvaror

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Siemens Vitvaror och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?