Annons

Hedera Group köper bemanningsföretag

Hedera Group förvärvar läkarbemanningsbolaget Medical Baehrendtz & Haeger för 23 miljoner kronor.

Baehrendtz & Haeger omsätter cirka 30 miljoner kronor med ett rörelseresultat på cirka 8 miljoner, och är är ett nischat bemanningsbolag inom gynekologi och obstetrik.

Hedera Group kommer efter förvärvet att proforma omsätta cirka 200 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 12 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Finansiering av förvärvet sker genom en garanterad företrädesemission och en riktad emission. Styrelsen i Hedera Group kallar därför till en extra bolagsstämma den 16 mars med förslaget att besluta om en företrädesemission på 15,9 miljoner kronor och en riktad emission på 7 miljoner kronor, båda till kursen 12:60 kronor per aktie.

Hela emissionen är garanterad till 100 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?