ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Hat och hot skrämmer lantbrukare

Hat och hot, inbrott och misshandel. Svenska lantbrukare utsätts för grova angrepp från aktivister, både fysiskt och på sociala medier, skriver Lantbrukarnas riksförbunds (LRF) ordförande Palle Borgström på Aftonbladet debatt.

Barn till lantbrukare har sökts upp i skolor och hatsajter mot enskilda djuruppfödare blir allt vanligare, skriver Borgström. Attackerna har lett till otrygghet bland lantbrukarna. Var femte känner någon som utsatts, var fjärde är själv rädd för att bli utsatt för brott och var sjunde rädd för att berätta att man är djurägare, enligt en undersökning från Landja markanalys.

Nu efterlyser LRF stärkt lagstiftning för att trygga lantbrukarna. I dag kan aktivister utnyttja allemansrätt och demonstrationsrätt när de tar sig in på enskilda gårdar och straffskalan är så låg att ärendena inte prioriteras av polisen, skriver Palle Borgström.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer