1515

Harvard-förvaltare levererade svag avkastning

Harvard Management Company, HMC, som förvaltar flera miljarder dollar i tillgångar åt det amerikanska toppuniversitet Harvard levererade en avkastning på 8,1 procent under det senaste räkenskapsåret.

Campus på Harvard.
Campus på Harvard.Bild:AP

Resultatet kallades av HMC för en besvikelse vilket kanske inte är att ta i då den genomsnittliga avkastningen för de 400 institutioner som Cambridge Associates följer uppgick till 12,7 procent för perioden. Cambridge Associates är en kapitalförvaltare åt många ideella organisationer.

HMC med sina 37,1 miljarder dollar i tillgångar är fortsatt under omstöpning sade nya vd:n N.P. Narvekar i en kommentar. Problemen inom HMC förväntas därmed ta längre tid innan de är övervunna. HMC är tänkt att ge finansiell stabilitet för universitetet men har underpresterat sedan finanskrisen. Pengarna från HMC står också för den största delen av inkomsterna i Harvards budget.

Hittills har inte många av USA:s kapitalbolag för universiteten hunnit redovisa sina siffror för det senaste året. Massachusetts Institute of Technology, MIT, är däremot en av dem som gjort det och deras avkastning var på 14,3 procent. MIT:s kapitalbolag förvaltar 14,8 miljoner dollar åt universitetet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?