1515
Annons

Hårt covidtryck på intensivvården i Frankrike

Antalet patienter med covid-19 som intensivvårdas i Frankrike fortsätter att öka, rapporterar landets hälsovårdsmyndigheter.

Foto:Johan Nilsson/TT

På söndagen intensivvårdades 5.838 covidsjuka fransmän – en ökning från dagen innan då motsvarande siffra var 5.769.

Ytterligare nästan 35.000 fall av bekräftat covid-smittade redovisades på söndagen.

Drygt 98.000 människor har avlidit med covid-19 i Frankrike, enligt Johns Hopkinsuniversitetet i USA.

Mer än fem miljoner har bekräftats smittade i landet som har närmare 68 miljoner invånare.

De franska myndigheterna rapporterade också på söndagen att 10,76 miljoner fransmän dittills hade fått sin första dos covidvaccin.

Hongkong lättar på karantänregler

Hongkong lättar på karantänreglerna för resenärer från utlandet. Från och med fredag ska inresande sitta i karantän i tre dagar i stället för i en vecka, meddelar den nye ledaren John Lee.

Foto:Phil Bird

Alla som kommer till Hongkong ska från fredag sitta i hotellkarantän i tre dagar. Under följande fyra dagar ska de sedan övervakas och ha begränsad rörelsefrihet, men kunna bo hemma eller på ett hotell de själva väljer.

Tre dagars karantän är den kortaste tiden sedan pandemin startade.

I öprovinsen Hainan i södra Kina rapporteras ytterligare 259 covidfall. Där har runt 80.000 turister strandsatts som en följd av strikta pandemirestriktioner som infördes i lördags.

På ön finns många turister som nu måste testa negativt fem gånger på sju dagar för att få lämna ön.

I hela landet rapporterar Kina 324 nya fall av lokalt överförd smitta och 483 asymptomatiska fall, som landet redovisar separat. Statistiken kommer från kinesiska myndigheter och är svår att verifiera.

Kina håller fast vid sin strikta nollcovidpolitik, där hårda restriktioner fortfarande används för att hålla smittspridningen under kontroll.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera