ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Hård kritik mot AF:s tillsyn

  • REFORMERA. Arbetsförmedlingen har fått kritik för SIn jätteupphandling. Ett argument för att lägga om arbetsmarknadspolitiken. Foto: Marcus Ericsson

Arbetslösheten kan bli onödigt långvarig och ersättning riskerar att betalas ut felaktigt, varnar IAF, Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, i en rapport som riktar hård kritik mot Arbetsförmedlingens agerande.

En färsk rapport från IAF riktar hård kritik mot Arbetsförmedlingens tillsyn på en lång rad punkter.

Bristande kontroller kan göra att det tar längre tid för arbetslösa att får ett nytt jobb, varnar IAF som anser att AF:s bedömning av lämpligt arbete inte är välgrundade i så mycket som åtta av tio fall, enligt rapporten ”Tillämpningen av regelverk för lämpligt arbete.”

Dessutom tillämpar Arbetsförmedlingen inte de regler som innebär att arbetssökande söka arbete längre bort ju längre tid de varit arbetslösa och IAF pekar på att det innebär en risk att a-kassa betalas ut till personer som inte har rätt till det.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer