1515

Hård kritik mot AF:s tillsyn

Arbetslösheten kan bli onödigt långvarig och ersättning riskerar att betalas ut felaktigt, varnar IAF, Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, i en rapport som riktar hård kritik mot Arbetsförmedlingens agerande.

REFORMERA. Arbetsförmedlingen har fått kritik för SIn jätteupphandling. Ett argument för att lägga om arbetsmarknadspolitiken.
REFORMERA. Arbetsförmedlingen har fått kritik för SIn jätteupphandling. Ett argument för att lägga om arbetsmarknadspolitiken.Bild:Marcus Ericsson

En färsk rapport från IAF riktar hård kritik mot Arbetsförmedlingens tillsyn på en lång rad punkter.

Bristande kontroller kan göra att det tar längre tid för arbetslösa att får ett nytt jobb, varnar IAF som anser att AF:s bedömning av lämpligt arbete inte är välgrundade i så mycket som åtta av tio fall, enligt rapporten ”Tillämpningen av regelverk för lämpligt arbete.”

Dessutom tillämpar Arbetsförmedlingen inte de regler som innebär att arbetssökande söka arbete längre bort ju längre tid de varit arbetslösa och IAF pekar på att det innebär en risk att a-kassa betalas ut till personer som inte har rätt till det.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?