Hård kritik i natt mot nya favoriterna att utmana Trump

Bernie Sanders och Pete Buttigieg, som hamnade i topp vid nomineringsvalet i Iowa tidigare i veckan, fick utstå hård kritik när Demokraternas presidentaspiranter i USA möttes för en åttonde debatt i New Hampshire.

Den före detta borgmästaren Pete Buttigieg, senatorn Bernie Sanders och före detta vicepresidenten Joe Biden är tre av huvudkandidaterna till att bli Demokraternas utmanare i höstens presidentval.
Den före detta borgmästaren Pete Buttigieg, senatorn Bernie Sanders och före detta vicepresidenten Joe Biden är tre av huvudkandidaterna till att bli Demokraternas utmanare i höstens presidentval.Foto:Charles Krupa/TT

Varken Vermontsenatorn Sanders eller ex-borgmästaren Buttigieg ansågs av de övriga fem aspiranterna på scenen ha vad som krävs för att kunna besegra Donald Trump i höstens presidentval.

Den tidigare vicepresidenten Joe Biden sade att Sanders socialistiska budskap skulle bli enkelt att attackera för Trump i en presidentkampanj.

”Det är Bernie själv, inte jag, som kallar sig för en demokratisk socialist. Jag tror att presidenten kommer att använda den beteckningen på alla som ställer sig bakom Bernie om han bli vår kandidat”, sade Joe Biden.

Biden slutade på en fjärdeplats i Iowa med runt 15 procent men leder i de nationella opinionsmätningarna.

Kritiken mot Buttigieg handlade främst om hans oerfarenhet. Buttigieg har tjänstgjort som borgmästare i två mandatperioder i Indianastaden South Bend med cirka 100.000 invånare.

”Vi har en nykomling i Vita huset, och se vart det har fört oss. Jag tycker att en del erfarenhet är bra”, sade Minnesotasenatorn Amy Klobuchar.

Buttigieg erkände att om väljarna endast letade efter en person med stor erfarenhet om hur politiken ser ut i Washington så är han inte förstahandsvalet.

”Vi behöver ett perspektiv nu som äntligen låter oss lämna den förflutna politiken i det förflutna. Vända blad, och förändra Washington innan det är för sent.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?