1515
Annons

Här snabbutbildas SAS-anställda i vård: ”Känns skönt att bidra”

De första 30 SAS-anställda som snabbutbildats i vård är nu klara. 

Efterfrågan på dem är enorm och redan på torsdagen började många av dem sina nya jobb.

Ett av de praktiska momenten handlar om förflyttning i säng, för att minska skaderisken för patienten och belastningen för personalen. Carola Hellman visar Mathilda Malm de handgrepp som används inom vård och omsorg.
Ett av de praktiska momenten handlar om förflyttning i säng, för att minska skaderisken för patienten och belastningen för personalen. Carola Hellman visar Mathilda Malm de handgrepp som används inom vård och omsorg.Foto:Jesper Frisk
Johanna Adami, rektor på Sophiahemmet högskola, tillika läkare och professor i epidemiologi.
Johanna Adami, rektor på Sophiahemmet högskola, tillika läkare och professor i epidemiologi.Foto:Jesper Frisk
Carola Hellman, specialistsjuksköterska och kursledareFoto:Jesper Frisk
Ett av de praktiska momenten är matning. Eleverna tränar i par.Foto:Jesper Frisk
Ett av de praktiska momenten handlar om förflyttning i säng, för att minska skaderisken för patienten och belastningen för personalen. Carola Hellman visar Mathilda Malm de handgrepp som används inom vård och omsorg.Foto:Jesper Frisk
Foto:Jesper Frisk
Foto:Jesper Frisk

”Jag känner mig väl förberedd. I morgon klockan åtta börjar jag”, säger Filip Palmgren, när Di besöker Sophiahemmet Högskola under den sista av veckans tre utbildningsdagar.

Han är 21 år och har arbetat som timanställd flygvärd på SAS SAS -0,29% Dagens utveckling i 2,5 år. Men just på onsdagen är den sedvanliga uniformen utbytt mot blå sjukvårdskläder och så kommer det att förbli den närmaste tiden. Efter att ha genomgått en tredagarsutbildning i hälsa, vård och omsorg, varav två har skett på distans hemifrån, har han fått anställning på det privata sjukhuset Sophiahemmet.

”Det ska bli superkul, jag ser fram emot det jättemycket. Det här kommer även att stärka oss när vi kommer tillbaka till flyget så småningom”, säger Filip Palmgren.

Hans kollega Mathilda Malm är placerad inom äldreomsorgen i Bromma.

”För mig var det självklart att anmäla sig till den här utbildningen. Om jag inte får jobba på SAS vill jag hjälpa till på något annat sätt”, säger hon.

Filip Palmgren och Mathilda Malm är två av SAS timanställda som direkt anmälde sig till vårdutbildningen. De har redan fått nya jobb inom sjukvård respektive äldreomsorg.
Filip Palmgren och Mathilda Malm är två av SAS timanställda som direkt anmälde sig till vårdutbildningen. De har redan fått nya jobb inom sjukvård respektive äldreomsorg.Foto:Jesper Frisk, Jesper Frisk

I mitten av mars meddelade SAS vd Rickard Gustafson att 10.000 av flygbolagets anställda skulle korttidspermitteras på grund av coronakrisen. Samtidigt gick svensk sjukvård in i en enorm omställning för att möjliggöra fler intensivvårdsplatser för coronasmittade patienter, med stor personalbelastning som följd. Möjligheten att göra något konstruktivt av två dåliga situationer fick Wallenbergstiftelserna, utbildningsföretaget Novare och Sophiahemmet högskola att snabbt erbjuda en kortare sjukvårdsutbildning för SAS kabinpersonal som nu gick sysslolös, för att därefter kunna slussa ut dem i vården där de kan avlasta ordinarie personal. 

Och gensvaret har varit enormt. Över 600 personer har anmält sitt intresse och de kommer både från SAS, andra flygbolag och helt andra arbetsplatser. 

”Det är fantastiskt. Det är så tydligt att de känner ett genuint engagemang. De har varit med om något väldigt tufft med permitteringarna, men de har en otrolig energi och vilja att bidra just inom vårdsektorn”, säger Johanna Adami, rektor på Sophiahemmet.

Johanna Adami, rektor på Sophiahemmet högskola, tillika läkare och professor i epidemiologi.
Johanna Adami, rektor på Sophiahemmet högskola, tillika läkare och professor i epidemiologi.Foto:Jesper Frisk

Förutom att kabinpersonalen på SAS har obligatoriska utbildningar för att kunna hantera olika akuta vårdsituationer, anser hon att de besitter mycket annan viktig kompetens, som vana att hantera komplexa situationer och att bemöta människor.

Den första gruppen består av personal som är timanställd hos SAS, och alltså inte kan korttidspermitteras. SAS har betalat deras lön under utbildningstiden, och under den närmaste tiden blir de heltids- eller timanställda hos sina nya arbetsgivare.

”Det är både äldreomsorg och sjukhus, privata och offentliga, som står och väntar på dem. Det är hur många arbetsgivare som helst som har hört av sig, från hela landet”, säger Johanna Adami.

Utbildningen innehåller moment som patientsäkerhet och sekretess, smittvägar, hygien och praktiska moment som matning, tandborstning och förflyttning i säng. Därmed blir kabinpersonalen behörig att utföra delar av de uppgifter ett sjukvårdsbiträde har. Och tanken är inte att man ska konkurrera ut ordinarie personal.

”Nu behövs alla händer och fötter. Den legitimerade sjukvårdspersonalen ska fortsätta ta hand om patienter, men det behövs så mycket praktiska saker runt omkring, så detta blir en enormt välbehövd resurs”, säger Johanna Adami, som själv har utbildat kabinpersonalen i smittskydd och smittvägar.

Utbildningen har till stor del skett på distans, men i mindre grupper utbildas SAS kabinpersonal i praktiska moment på Sophiahemmet högskola.
Utbildningen har till stor del skett på distans, men i mindre grupper utbildas SAS kabinpersonal i praktiska moment på Sophiahemmet högskola.Foto:Jesper Frisk

Redan på måndag startar ytterligare 60 SAS-anställda sin utbildning. Målet är att hinna utbilda 300 personer fram till mitten av april.

”Men vi fattar beslut under tidens gång och just nu ändras saker varje timme. Vi har åtagit oss att utbilda så länge det behövs”, säger Johanna Adami.

Specialistsjuksköterskan Carola Hellman är kursledare på Sophiahemmet Högskola och en av dem som på bara en vecka har planerat utbildningen, och säger att den största utmaningen har varit just tidsbristen, och att lägga kursen på rätt nivå. Stressen kommer att hålla i sig, för nu ska kursen utvärderas och små justeringar göras inför måndagens kursstart. Men Carola Hellman tycker att det är värt det.

”Jag är ju inte ute i sjukvården längre, så det känns skönt att kunna bidra på det här sättet”, säger hon.

Både Mathilda Malm och Filip Palmgren är positiva till sina nya jobb, men längtar ändå tillbaka till flyget.

”Det är ett så himla fantastiskt jobb på SAS, med härlig stämning, så jag vill gärna tillbaka”, säger Mathilda Malm.

”Flygplanen ska upp i luften igen, förr eller senare”, säger Filip Palmgren.

Innehåll från Advokatfirman MORE EvenderAnnons

Bristande finansiell regelefterlevnad kan bli mycket kostsam

Det blir allt svårare för företag att säkra sin finansiella regelefterlevnad med de snabba förändringar som sker i en alltmer komplex regulatorisk miljö. Det gör att det har blivit allt viktigare att välja en juridisk partner som har spetskompetens inom området när du exempelvis ska säkra din löpande verksamhet, lansera nya produkter eller är intresserad av företagsförvärv inom finanssektorn.

– Den snabba utvecklingen har gjort att det är betydligt mer riskfyllt att driva företag inom den finansiella sektorn idag och mycket svårare för företag att ensamt säkra sin regelefterlevnad, menar Martin Orehag, advokat och delägare på MORE Evander. 

Det har under de senaste åren varit en otroligt snabb utveckling av det finansiella regelverk som företag inom den finansiella sektorn måste följa, där de nya reglerna tas fram på EU-nivå. Att inte följa regelverket kan leda till bland annat varning och mycket kännbara böter, och i sista hand att de tillstånd som företag har hos Finansinspektionen dras tillbaka.

– Ofta leder tillsynsprocesser av Finansinspektionen även till en stor negativ medial påverkan. Därför är det viktigt att få juridisk experthjälp i de här frågorna så att man gör rätt från början och undviker dyra misstag, berättar Martin Orehag. 

Stor fokus på den finansiella sektorn

Advokatbyrån MORE Evander hjälper idag bland annat värdepappersbolag, fondbolag, betalinstitut och finansiella institut med både enstaka projekt eller löpande compliance- och riskuppdrag. Byrån bistår också med juridisk expertis och projektledning vid ansökningsprocesser och företagsförvärv. MORE Evander har under de senaste åren haft ett stort fokus på IT och den finansiella sektorn och byggt upp en spetskompetens inom dessa sektorer. 

– Vi har lång erfarenhet av att arbeta med både IT och regelefterlevnadsfrågor inom finanssektorn. Därför ligger vi idag i framkant inom området och förstår den snabba digitala utveckling och den verklighet som många av våra kunder verkar i. Det är en förutsättning för att vi ska kunna hjälpa våra klienter med kvalitativ expertis kring de alltmer komplexa frågeställningar som dyker upp.  

Som en relativt liten advokatbyrå, med 11 anställda, har MORE Evander alla fördelar en liten byrå kan ha när det gäller att bygga upp ett nära, personligt kundsamarbete. Samtidigt har byrån, tack vare sitt medlemskap i ADVOC, tillgång till global expertis från mer än 5 500 jurister och de advokatbyråer de arbetar för och kan stötta sina kunder både i Sverige och internationellt. Med ett nära kundfokus blir också digitaliseringsutvecklingen på den egna byrån en allt viktigare fråga.  

– Vi behöver verkligen inom advokatbranschen göra det enklare för våra klienter och komplettera våra traditionella konsulterbjudanden med digitala. Vi håller just nu på att ta fram olika digitala lösningar och först ut så sjösätter vi en digital avtalsplattform som bygger på det juridiska hantverket och de frågor vi stöter på. En lösning som vi tycker har saknats på marknaden och som många av våra klienter har efterfrågat, avslutar Martin Orehag.

Om MORE Evander 

MORE Evander är mer än bara en advokatbyrå. Kombinationen av den branschkunskap – särskilt inom IT och finansmarknaden - och vår juridiska kunskap gör oss till en juridisk och affärsmässig partner. Med syftet att bygga långsiktiga relationer kan vi förstå klienters verksamhet och visioner, vilket tillsammans med vår erfarenhet och internationella anknytning ger våra klienter den bästa rådgivningen. 

Läs mer här!   

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Advokatfirman MORE Evender och ej en artikel av Dagens industri

Nya besked: Unga behöver inte covidvaccineras

Friska barn mellan 12 och 17 år behöver inte längre vaccinera sig mot covid-19. Eftersom de sällan blir svårt sjuka av sjukdomen finns inte längre någon anledning, enligt Folkhälsomyndighetens nya besked.

Foto:PETTER ARVIDSON

Hittills har barn i åldrarna 12 till 17 år rekommenderats att ta två doser vaccin mot covid-19.

Men för grundfriska barn kan numera det nya coronaviruset betraktas som ett vanligt luftvägsvirus, bedömer Folkhälsomyndigheten och Svenska Barnläkarföreningen.

Därför tar myndigheten bort den allmänna rekommendationen att i övrigt friska barn i åldersgruppen ska vaccinera sig. 

Vårdbehovet till följd av covid-19 har varit lågt bland barn och unga under pandemin, och dessutom minskat sedan omikronvarianten av viruset började sprida sig, konstaterar myndigheten.

”Vi ser nu sammantaget att vaccinationerna inte tillför så mycket i den här gruppen när det gäller att minska risken för allvarlig sjukdom”, säger Sören Andersson, enhetschef på Folkhälsomyndigheten.

Frågan är om det, med facit i hand, var onödigt från början att vaccinera barn och unga ner till tolv års ålder? Sören Andersson anser inte det.

”Det handlar om att vi haft olika lägen i pandemin med olika virusvarianter. Tidigare visste vi mindre om vaccinerna och konsekvenserna av infektionen. Nu har vi lärt oss mer och sett att vaccinationerna inte tillför så mycket i de här åldrarna”, säger han. 

Beslutet gäller från och med den 1 november. Därefter ska vaccinationen endast erbjudas till barn som har en ökad känslighet för covid-19, skriver Folkhälsomyndigheten.

Kommer barn mellan 12 och 17 som vill vaccinera sig fortfarande kunna göra det efter den 31 oktober?
”Det är något vi ser över nu och behöver återkomma om innan november”, säger Sören Andersson.

Beslutet att slopa vaccinrekommendationen för unga kan dock komma att ändras ifall läget förvärras, till exempel om det dyker upp farligare virusvarianter.

”Skulle det inträffa så måste vi vara beredda att ompröva beslutet”, säger Sören Andersson.

De barn och unga som fortfarande rekommenderas att vaccinera sig är grupper som bedöms vara mer känsliga för luftvägsinfektioner generellt, eller har påtagligt nedsatt immunförsvar. Vilka grupper det gäller specificeras närmare av Svenska Barnläkarföreningen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera