Annons

Här såldes en lägenhet för 1,5 miljoner kvadratmetern

Bostadspriserna i Hongkong hör till de högsta i världen. Nu har staden också tagit över rekordet för den allra dyraste lägenheten i Asien.

Mid-Levels ligger på bergssluttningen på Hongkongön och har stadens högsta hyror.
Mid-Levels ligger på bergssluttningen på Hongkongön och har stadens högsta hyror.Bild:Mostphotos

En anonym köpare har slagit till och betalat över 1,5 miljon kronor per kvadratmeter för en bostad på 394 kvadratmeter i det nya lyxområdet Mount Nicholson på bergssluttningarna på Hongkong-ön, enligt tidningen South China Morning Post.

Men köparen fick tydligen blodad tand. Hen nöjde sig inte med rekordlägenheten utan passade på att köpa en till bostad på 425 kvadratmeter i samma område. Den sammanlagda köpeskillingen för de båda lägenheterna uppgick till cirka 1,2 miljarder kronor.

På grund av de höga bostadspriserna är hongkongborna väldigt trångbodda. Den genomsnittliga boytan är inte mer än 14 kvadratmeter per person. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?