Annons

Här kostar en kopp kaffe en miljon

Hyperinflationen i Venezuela har nått nya nivåer. Nu kostar en kopp kaffe i huvudstaden en miljon bolivar, enligt Bloombergs Cafe con leche-index.

Foto:Luca Bruno

När nyhetsbyrån startade sin jämförelse för två år sedan låg priset på 450 bolivar och för bara en vecka sedan kostade en kopp kaffe 800 000 bolivar. Inflationen i Venezuela under de tre senaste månaderna ligger på över 482 000 procent på årsbasis.

Priset är visserligen bara motsvarande 2,50 kronor koppen, men det är även en femtedel av landets lagstadgade minimilöner. Det krävs även 10 000 exemplar av Venezuelas vanligaste sedel, 100-bolivarssedeln, för att kunna köpa morgonkaffet, påpekar Bloomberg.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?