Annons

Har du missat något? Här är julhelgens viktigaste nyheter

Tillbaka på jobbet efter julledigheten och osäker på vilka de senaste veckornas viktigaste nyheter var? Här följer en sammanfattning av vad som hänt i Sverige, världen och på börsen sedan julafton.

Bild:TT

Julhelgens klart största nyhet var Christer Gardells beslut att sälja aktivistfonden Cevians samtliga aktier i Volvo till kinesiska Geely.

Geely, som redan äger Volvo Cars, blir därmed den börsnoterade lastbilsjättens största ägare. Gardell beräknas ha tjänat 20 miljarder kronor på affären.

H&M HM B +6,7% Dagens utveckling :s besked i mellandagarna att man bommat igen flaggskeppsbutiken på Mäster Samuelsgatan i Stockholm rönte också stor uppmärksamhet. Beslutet följde på svaga försäljningssiffror tidigare i december.

Att elbilar och laddhybrider blir vinnare på de nya skatteregler som trädde i kraft vid årsskiftet intresserade många, liksom Bil Swedens prognos att antalet nya supermiljöbilar förväntas öka med 77 procent under 2018.

Skandalbolaget Allras bolagsstämmas beslut innan jul att ge samtliga medlemmar i den tidigare styrelsen ansvarsfrihet, tvärtemot revisionsberättelsens rekommendation, lyfte en hel del ögonbryn.

De senaste dagarna har det tilltagande interna missnöjet med svenskt Näringslivs vd Carola Lemne stått i fokus. Lemne kritiserades för att ha fått LAS om bakfoten i en intervju med DN på nyårsdagen.

På Di fick förre stats- och utrikesministern Carl Bildts debattinlägg om en ny, mindre liberal världsordning stor spridning.

Det fick även Nordeas chefsekonom Annika Winsths angrepp på finansmarknadsminister Per Bolunds (MP) uppmaning före jul till ett metoo-upprop i finansbranschen.

Di:s Martin Blomgrens tips på 30 aktier som väntas gå särskilt bra under 2018 lockade många läsare, liksom Henrik Mitelmans spaning över det kommande årets viktigaste ekonomiska trender globalt. 

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?