ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Här är Sveriges bästa hotell

  • Upper House i Gothia Towers toppar listan över de bästa hotellen 2017. Foto: Upper House

Sveriges tio bästa hotell 2017 är utsedda. Lyxhotellet Upper House i Göteborg vinner, men det bästa kan lika gärna vara ett mindre hotell om svenskarna får välja, enligt en undersökning från hotellsöksidan Trivago.

En av världens största hotellsöksidor, Trivago, har sammanställt en lista på Sveriges 10 bästa hotell vad det gäller bäst service för sina kunder. Listan baseras på den egna undersökningen trivago Rating Index (tRI) av kundomdömen online.

”Vi aggregerar och analyserar över 175 miljoner hotellomdömen från hotellbokningssidor över hela världen. Detta ger oss en tydlig inblick i vad det är som hotellen gör bra” säger Johannes Thomas, administrativ direktör på Trivago i ett pressmeddelande.

Femstjärniga Upper House i Gothia Towers i Göteborg toppar den svenska rankingen med 93,4 i betyg på 100-skalan. Upper House försvarar därmed sin förstaplats från förra årets rankning.

Tätt efter följer inte någon stor hotelljätte. Andraplatsen tar Annas Hotell i Kristianstad, fyra stjärnor, med 92,22 i betyg. Hotellet huserar i en nyrenoverad mangårdsbyggnad från 1600-talet och har ekologiska sänglinnen. Tredjeplatsen innehas av PM & Vänner Hotell i Växjö som med sin speciella rumsinredning i fem olika kategorier inspirerade av naturen får ett betyg på 91,52.

Om undersökningen:
Trivago Awards 2017 baseras på ett det egna indexet av sammanslagningar av omdömen från 30 bokningssidor online, totalt på över 175 miljoner omdömen online. Alla omdömen räknas på en skala mellan 1-100. Den svenska rankningens data samlades in under ett år, september till september 2015-2016 och enbart av hotell med minst 1000 omdömen.

https://infogr.am/8c7ac156-df4c-4876-af7a-b3e5837130d2

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer