Här är Sveriges bästa hotell

Sveriges tio bästa hotell 2017 är utsedda. Lyxhotellet Upper House i Göteborg vinner, men det bästa kan lika gärna vara ett mindre hotell om svenskarna får välja, enligt en undersökning från hotellsöksidan Trivago.

Upper House i Gothia Towers toppar listan över de bästa hotellen 2017.
Upper House i Gothia Towers toppar listan över de bästa hotellen 2017.Bild:Upper House

En av världens största hotellsöksidor, Trivago, har sammanställt en lista på Sveriges 10 bästa hotell vad det gäller bäst service för sina kunder. Listan baseras på den egna undersökningen trivago Rating Index (tRI) av kundomdömen online.

”Vi aggregerar och analyserar över 175 miljoner hotellomdömen från hotellbokningssidor över hela världen. Detta ger oss en tydlig inblick i vad det är som hotellen gör bra” säger Johannes Thomas, administrativ direktör på Trivago i ett pressmeddelande.

Femstjärniga Upper House i Gothia Towers i Göteborg toppar den svenska rankingen med 93,4 i betyg på 100-skalan. Upper House försvarar därmed sin förstaplats från förra årets rankning.

Tätt efter följer inte någon stor hotelljätte. Andraplatsen tar Annas Hotell i Kristianstad, fyra stjärnor, med 92,22 i betyg. Hotellet huserar i en nyrenoverad mangårdsbyggnad från 1600-talet och har ekologiska sänglinnen. Tredjeplatsen innehas av PM & Vänner Hotell i Växjö som med sin speciella rumsinredning i fem olika kategorier inspirerade av naturen får ett betyg på 91,52.

Om undersökningen:
Trivago Awards 2017 baseras på ett det egna indexet av sammanslagningar av omdömen från 30 bokningssidor online, totalt på över 175 miljoner omdömen online. Alla omdömen räknas på en skala mellan 1-100. Den svenska rankningens data samlades in under ett år, september till september 2015-2016 och enbart av hotell med minst 1000 omdömen.

https://infogr.am/8c7ac156-df4c-4876-af7a-b3e5837130d2

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?