Annons

Här är de bästa flygbolagen

De tre flygbolag som har flest passagerare i Sverige har en bra bit kvar till toppen när det gäller kvalitet och punktlighet. Bäst av alla flygbolag är Qatar Airlines, visar en undersökning från flygersättningsföretaget AirHelp. 

Bild:TT/Colourbox

Start-up-företaget Air Help hjälper passagerare med ekonomiska kompensationer vid flygförseningar. Bolaget jämför regelbundet flygbolag utifrån tre kategorier: punktlighet, hur väl de ersätter resenären vid förseningar samt kvalitén på bekvämligheter. Kategorierna vägs sedan samman och betygsätts på en skala mellan 1-10.

Den senaste mätningen, sommaren 2016, visar att SAS får bäst betyg av de största flygbolagen som agerar på den svenska marknaden: 7,6 på 10-poängskalan. Dock tappar SAS 0,3 i betyg från den föregående mätningen i våras. Lågprisflyget Norweigan och Ryanair med 7 respektive 6,7 i betyg, bättrar på sig sedan förra mätningen: plus 0,6 respektive plus 0,2.

Det är dock en bit kvar för nordiska bolag till topparna i den internationella mätningen. Förstaplatsen hålls av Qatar Airways med 8,7, tvåa kommer Air Dolomiti (Italien) 8,5 och trea blir Austrian Airlines (Österrike) på 8,5. SAS kommer först på en 19:e plats.

Undersökningarna baseras på mätningar av totalt 78 flygbolag i 14 länder världen över där AirHelp har sin verksamhet. Mätningarna görs säsongsvis och har pågått sedan 2014.

https://infogr.am/406902bf-ad2a-40e3-835a-fab6ab8f8159


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?