1515
Annons

Hanza köper tysk produktionsutveckling

Kontraktstillverkaren Hanza har förärvat produktutvecklingsföretaget Budelmann Elektronik i Münster, Tyskland. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Budelmann, består av ett tvärvetenskapligt team om tio personer med spetskompetens inom elektronik, mekanik och mjukvaruutveckling. Företaget leds av Christoph Budelmann, teknisk doktor och professor, och hans fru Jeannine Budelmann med internationell utbildning inom ekonomi och kultur från universitet i Tyskland, Frankrike och Kina.

Förvärvet är i det närmaste skuldfritt och har en årlig omsättning om 15 miljoner kronor. Köpeskillingen för aktierna är 8 miljoner kronor, med ytterligare 2 miljoner kronor i form av en tilläggsköpeskilling. Förvärvet har en marginell direkt påverkan på Hanzas HANZA -3,89% Dagens utveckling resultat- och balansräkning.

Innehåll från Gilead SciencesAnnons

Gilead tar steg mot nya cancerbehandlingar

Varje år drabbas tusentals personer i Sverige av cancer. De ställs inför insikten att sjukdomen inte går att bota. En grundbult för Gilead Sciences är att göra skillnad för patienter som verkligen behöver det. Ett nära och brett samarbete med forskningsgrupper, sjukvård och myndigheter säkerställer att kliniska studier kan genomföras och nya läkemedel utvecklas. 

– Visionen är att på sikt kunna bota patienter med olika typer av svårbehandlade cancersjukdomar. För att framgångsrik forskning ska komma patienter till nytta är samarbete och partnerskap över sektorsgränserna en grundförutsättning, säger Clemens Schödl, VD för Gilead Sciences i Norden.

Under de senaste 30 åren har Gilead tagit fram banbrytande läkemedel mot en rad svåra och livshotande sjukdomar. Med en rik historia inom virologi har de utvecklat framgångsrik behandling mot flera allvarliga virussjukdomar. Över tid har bolagets forskning bidragit till att HIV har gått från att vara dödligt till att bli en kronisk sjukdom, att patienter med hepatit C kan botas och personer med svår Covid-19 kan få tillgång till behandling för sin sjukdom.  Nu applicerar Gilead Sciences sina höga krav för att göra skillnad och sin forskningskompetens för att ta fram nya cancerbehandlingar.

Nya behandlingsmöjligheter tack vare innovation och forskning

Gilead Sciences och Kite utvecklar behandlingar mot cancer där patientens egna T-celler, som är en del av kroppens immunförsvar, används. T-cellerna tas ut ur patienten, omprogrammeras i ett laboratorium och återförs sedan in i patienten. Genom Gilead Sciences och Kites forskning har en så kallad CAR T-behandling (chimeric antigen receptor T-cells) nått Sverige. När CAR T-cellerna kommer i kontakt med cancercellerna i kroppen på patienten sker en aktiv celldelning för att slå ut cancercellerna.

Läs mer på: www.gilead.com

Nu tar Gilead Sciences ytterligare steg för att skapa nya cancerbehandlingar. Som en del av arbetet utvecklas forskningsportföljen kontinuerligt genom förvärv och genom egen forskning. 

– Vår vision är att bota svåra cancersjukdomar. Vi arbetar löpande med att utöka vår portfölj genom att förvärva bolag med godkända onkologiska läkemedel inriktade på behandling av patienter med cancer samt genom egen forskning. Våra förvärv har hjälpt oss att skapa en pipeline med ett långsiktigt engagemang för att behandla patienter med svårhanterlig cancer, berättar Clemens Schödl, VD för Gilead Sciences i Norden. 

SE-UNB-0129 2022-06

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Gilead Sciences och ej en artikel av Dagens industri

Bidens reformpaket antaget av senaten

Senaten i den amerikanska kongressen har antagit ett stort reformpaket kring vård, energi och klimat.

Foto:Susan Walsh

Paketet är betydligt mindre ambitiöst än det som president Joe Biden föreslog när han tillträdde som president, men omfattar ändå 740 miljarder dollar under tio år i satsningar på främst klimatåtgärder och sänkta medicinpriser.

Att senaten antagit lagpaketet ses som en stor framgång för presidenten. Det antogs med minsta möjliga majoritet, röstsiffrorna 51–50 i kammaren där vicepresident Kamala Harris har utslagsröst.

Reformpaketet går nu vidare till representanthuset där det väntas bli antaget.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera