Annons

Hansa Biopharma avser starta fas 3-studie med imlifidase

Bioteknikbolaget Hansa Biopharma avser att initiera en fas 3-studie med imlifidase för behandling av anti-GBM-sjukdom.

Det sker efter ett framgångsrikt rådgivningsmöte med USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet FDA, skriver Hansa Biopharma i ett pressmeddelande.

Avsikten är att inleda en pivotal fas 3-studie under 2022 som förväntas inkludera cirka 50 patienter i USA och Europa. En rådgivningsprocess har också inletts med europeiska läkemedelsmyndigheten.

Den nu avslutade fas 2-studien visade att två tredjedelar av patienterna inte behövde dialys sex månader efter behandling med imlifidase. Detta positiva resultat validerar imlifidase som en potentiell behandling av allvarliga IGG-medierade autoimmuna sjukdomar, skriver Hansa Biopharma HNSA +1,56% Dagens utveckling .

”Det positiva utfallet av mötet med FDA är en viktig milstolpe i Hansa Biopharmas strävan att utveckla potentiellt livräddande och livsförbättrande behandlingar för patienter med sällsynta immunologiska sjukdomar där det finns ett stort medicinskt behov som ej tillgodosetts”, säger Christian Kjellman, som har titeln Chief Scientific Officer på Hansa Biopharma.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera