1515

Hanif Bali öppnar för att kandidera igen

Moderaternas Hanif Bali överväger att ställa upp för omval i riksdagsvalet nästa år – en tydlig vändning från hans budskap för en dryg vecka sedan, då han sade att hans vilja att kandidera till riksdagen igen var ”obefintlig”.

Foto:Stina Stjernkvist/TT

Balis ambivalens kring det kommande riksdagsvalet beror på den smutskastningskampanj som han anser att han har utsatts för.

Den moderata riksdagsledamoten skriver nu på sociala medier att han kommer att ställa upp i måndagens provval för Moderaterna i Stockholms län.

”I morgondagens provval står jag med som kandidat, men jag måste vara transparent med att mitt slutgiltiga beslut om att kandidera om är inte taget. Självklart kommer provvalets resultat vara en variabel men inte den enda, min familjs och min egna vilja och ork måste även vägas in”, skriver Bali på Facebook.

Bali polisanmäldes i september, misstänkt för att ha försökt förmå en flicka att skicka nakenbilder på sig själv till honom. Efter ett par veckor valde dock åklagaren att lägga ner förundersökningen, efter att ha kommit fram till att det inte fanns någon grund för anklagelserna.

Bali har hela tiden nekat till anklagelserna och påstått att de har varit ett medel för att försöka få bort honom från politiken.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?