Hoppa till innehållet

Annons

Hanif Bali attackerar Bildt igen: "Haft extremt mycket fel"

Han har tagit en paus från Twitter. Men Hanif Bali (M) fortsätter trots det att skapa rubriker.

I sin podcast "God ton" går han, återigen, till attack mot Moderaternas före detta utrikesminister Carl Bildt.

”Han har spridit rena falsarier från Irans nyhetstjänst”, säger Bali i podcasten.

Hanif Bali (M)
Hanif Bali (M)Foto:Stina Stjernkvist

Enligt den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali har Carl Bildt, tidigare statsminister och också Sveriges utrikesminister under åtta år mellan 2006 och 2014, haft "extremt mycket fel i Mellanöstern".

”Jag tror inte folk känner till hur extrem Carl Bildts hållning är”, säger Bali som bland annat är kritisk mot Bildts relationer med Iran.

Det är inte första gången Bali gör utspel i riktning mot Carl Bildt. Så sent som för några veckor sedan tvingades 32-åringen lämna sina två suppleantuppdrag i riksdagen efter hård kritik internt från partiet, samtidigt som han i samråd med partiet tog en paus från plattformen Twitter.

”Det har varit kontinuerliga övertramp i sociala medier, men det här är en process där han vid flera tillfällen gjort sig skyldig till övertramp som vi finner oacceptabelt”, sade M:s gruppledare Tobias Billström till TT då.

Bali bad om ursäkt för sina hätska inlägg på Twitter mot Bildt men ställer sig nu i efterhand frågande till uppståndelsen.

”Kollar man på vad jag har skrivit om Carl Bildt tidigare är det mycket hårdare kritik. Helvetet brakade loss när partiet gick ut och sade att det var olämpligt. Då blev det en jättegrej”, säger han i podcasten.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera