Handlarna om tysk nedstängning: Kan få katastrofala följder

Merparten av Tysklands butiker kommer att behöva stänga ner från den 16 december till och med den 10 januari, meddelar förbundskansler Angela Merkel. Även skolor stängs.

”Det finns ett akut behov av att vidta åtgärder”, sade Angela Merkel på söndagen efter ett möte med ledare för landets 16 förbundsländer.

Foto:J'rg Carstensen
Polis i Tyskland styr trafiken för att begränsa framkomligheten enligt landets coronarestriktioner.
Foto:Johanna Geron

Därför ska endast butiker som säljer nödvändiga varor, så som mat och medicin, få hålla öppet.

Skolor och frisersalonger ska stängas från och med den 16 december och det blir även förbjudet att konsumera alkohol på offentlig plats. Den tyska regeringen vill även se att arbetsgivare erbjuder sina anställda utökade möjligheter att arbeta hemifrån.

Tysklands finansminister Olaf Scholz säger att man kommer att erbjuda stöd till företag för att lindra den ekonomiska smäll som nedstängningen kommer att innebära.

Tyskland har varit delvis nedstängt de senaste sex veckorna med stängda barer och restauranger. I vissa delstater har restriktionerna varit hårdare än i andra.

Landets smittskyddsmyndighet Robert Koch-institutet (RKI) uttryckte nyligen försiktig optimism kring smittläget och uppgav att kurvan håller på att plattas ut.

Men RKI-chefen Lothar Wieler varnar för att läget snabbt kan förändras. Smittspridningen i Tyskland har den senaste tiden sett alltmer dyster ut, med nya dygnsrekord och överbelastade sjukhus.

Nedstängningen i Tyskland kan få katastrofala följder för detaljhandeln, varnar branschförbundet Handelsverband Deutschland (HDE).

Enligt en undersökning förbundet gjort ser 55 procent av butikerna i stadskärnorna redan sin existens som hotad och för klädhandeln är siffran 65 procent.

Ordförande Stefan Genth säger i ett pressmeddelande att så mycket som 250.000 jobb är i farozonen.

”Först den dåliga omsättningen under adventsveckorna och nu en komplett nedstängning för alla utom livsmedelsbutikerna. Det kommer flera företag inte att överleva utan hjälp.”

 


Innehåll från Index PharmaceuticalsAnnons

Stort steg mot miljardmarknad

Peter Zerhouni, vd på InDex Pharmaceuticals.
Peter Zerhouni, vd på InDex Pharmaceuticals.

Blodiga diarréer och en förhöjd cancerrisk är några exempel på vad patienter med den kroniska tarmsjukdomen ulcerös kolit lider av. Dagens läkemedel kan dessutom ge svåra biverkningar. InDex Pharmaceuticals inleder nu sista utvecklingssteget med sin läkemedelskandidat cobitolimod som inte uppvisat några biverkningar. 

Ulcerös kolit är en inflammatorisk tarmsjukdom som kommer i skov med svåra symptom som följd. Bara i USA och Europa lider i dag cirka två miljoner människor av sjukdomen. Det vanliga är att sjukdomen bryter ut när patienten är mellan 15–30 år, men människor i alla åldrar kan drabbas.

– Den kallas också för blödande tjocktarmsinflammation. I ett skov då tarmen blir inflammerad får patienten smärtor och diarré med slem och blod. Som en följd kan patienten gå ner i vikt och även få blodbrist, dessutom innebär diagnosen en förhöjd risk att få cancer, säger Peter Zerhouni, vd på InDex Pharmaceuticals. Han utvecklar:

– Trots att det finns läkemedel lider fortfarande många av svåra symptom eller får biverkningar av behandlingen. De som lever med ulcerös kolit upplever en lägre livskvalitet. Vårt mål är att utveckla ett läkemedel som behandlar de sjuka på ett nytt och säkert sätt, utan biverkningar.

Baserad på Nobelprisbelönad upptäckt

Nobelpriset i medicin tilldelades 2011 forskarna bakom upptäckten av toll-lika receptorer. InDex, med bas på Karolinska Institutets campus i Stockholm, utvecklar nu läkemedelskandidaten cobitolimod som dämpar inflammationen i tarmen via en av dessa receptorer.

– För att lugna ner immunförsvaret riktar vi in oss på TLR9, som kroppen använder för att känna igen dna från bakterier. Det här är en innovativ verkningsmekanism som ger en lokal effekt i tarmen. Inflammationen går ner och tarmen läker utan bieffekter, säger Peter Zerhouni.

Påvisad klinisk effekt

Efter att framgångsrikt ha påvisat klinisk effekt i en fas 2b-studie, resultat som även publicerats i den ansedda tidskriften The Lancet Gastroenterology & Hepatology, har InDex fått klartecken av myndigheterna i USA och Europa att gå vidare med fas 3-studier. 

Bolaget har kommit långt i förberedelserna och om inga yttre faktorer, så som covid-19, sätter käppar i hjulet kommer studien att inledas under andra kvartalet 2021.

Genomför företrädesemission

För att finansiera studien genomför InDex Pharmaceuticals en fullt garanterad företrädesemission om drygt 530 miljoner kronor. 

– Behovet av ett säkert och effektivt läkemedel mot ulcerös kolit är stort och det finns en betydande marknadspotential för oss. Vi uppskattar att den adresserbara marknaden för cobitolimod är värd över nio miljarder dollar om året, säger Peter Zerhouni.

Fakta: 

InDex planerar att inleda fas 3 med sin läkemedelskandidat cobitolimod för ulcerös kolit under andra kvartalet 2021. Fas 3 är det sista utvecklingssteget innan ett marknadsgodkännande kan beviljas och produkten kan lanseras på marknaden.

InDex genomför nu en nyemission med teckningsperiod mellan 22 januari–5 februari 2021*. InDex är noterat på First North.

Läs mer om InDex här

*Ett prospekt kommer att godkännas och registreras av Finansinspektionen samt offentliggöras på https://www.indexpharma.com/sv/. Finansinspektionens godkännande av prospektet ska inte uppfattas som ett godkännande av de nya aktierna. Eventuellt investeringsbeslut bör, för att en investerare fullt ut ska förstå de potentiella riskerna och fördelarna som är förknippade med beslutet att delta i företrädesemissionen, enbart fattas baserat på informationen i prospektet. Investerare rekommenderas att läsa hela prospektet.

 

Mer från Index Pharmaceuticals

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Index Pharmaceuticals och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?