1515
Annons

Handelskammarens vd: Tror inte Biden rör bolagsskatten

Anna Throne-Holst, Svensk-amerikansk handelskammarens vd, lyfter skattefrågan som en av presidentvalet viktigaste frågor.

En vinst för Biden kanske inte resultera i höjda företagsskatter.

Foto:JOEL MARKLUND

Det är ett stort intresse inför det kommande presidentvalet mellan republikanernas Donald Trump och demokraternas Joe Biden. Inför valnatten har de båda kandidaterna slutspurtat sina kampanjer i viktiga delstater.

Under sin mandatperiod har president Donald Trump sänkt skatterna. Till Di TV säger Anna Throne-Holst att det är en anledning till att han upplevs som positiv.

”Skattepolitiken har varit ganska påtaligt förändrad under president Trump, speciellt företagskatten som sänktes påtaligt. På så sätt tror jag att han upplevs av många som väldigt positiv, för affärsvärlden och ekonomin”, säger hon.

Men om Joe Biden vinner valet kan det, enligt Anna Throne-Holst kanske inte resultera i en höjning av skatten.

”Jag sätter pengar på att det inte kommer göra det. Diskussionen om företagsskatten och hur hög den ska vara är viktig på andra sätt. För att behålla amerikanska företag i USA i stället för att de flyttar utomlands och för att få tillbaka de som har flyttat utomlands.”

Om president Trump väljs om kan det innebära en ny typ av politik från den sittande presidenten, säger Anna Throne-Holst. 

”Det är inte säkert att han kör samma hårda linje som han har gjort för att försöka tala till sin egen bas, så att säga. Han kanske till och med försöker att reparera lite av den skada som skett med de allierade. Han har helt släppt diplomati och det att man jobbar ihop.”

Efter att tidigare kandiderat till kongressen för demokraterna håller Anna Throne-Holst naturligtvis på en seger Biden och Demokraterna. Men oberoende av hur det går hoppas hon att det är med så stor marginal som möjligt.

”Jag tror att det kan gå åt vilket som helst. Jag hoppas att marginalen är påtaglig och klar så att man inte kan ifrågasätta fast det gick åt de ena eller det andra hållet”, säger hon.

Biden inställd på att radera Trump ur historieböckerna

USA:s nye president Joe Biden tycks vara inställd på att radera Donald Trump ur historieböckerna. De exekutiva ordrar som planeras under hans första tio dagar i Vita huset går i princip helt ut på att upphäva sin företrädares beslut. 

Här är landet Joe Biden ärver av Donald Trump. 

Foto:TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera