Annons

Handelsbanken: Riskpremien sjunker i Betsson

Handelsbanken Capital Markets tror att Betsson är på väg att åter bli ett bolag med en hög vinsttillväxt.

Bild:TT

Det framgår av en analys där rekommendationen köp upprepas och där riktkursen är 105 kronor.

"Sedan lanseringen av det egenutvecklade tekniska front end-ramverket OBG (One Betsson Group) och ny funktionalitet i mobilerbjudandet för kasinospel, har tillväxten i mobilkanalen och den organiska tillväxten varit solid. Detta har medfört att Betsson har minskat tillväxtgapet jämfört med konkurrenterna", skriver banken.

Läget i Nederländerna tror ändå Handelsbanken att Betsson går segrande ur till slut:

"Det tycks inte som om det rör på sig med omregleringen i Nederländerna för närvarande. Enligt vår mening indikerar detta att det finns en konflikt mellan Betsson och regulatorn, vilken endast kan lösas i EU-domstolar. I ett sådant fall, tror vi att regulatorn sannolikhet kommer att förlora, givet att systemet redan ifrågasattes för 10 år sedan".

Betsson knuffar även ut Net Ent i Handelsbankens aktieportfölj. Vid 10.30-tiden på fredagen handlades Betsson-aktien till 73 kronor, en uppgång för dagen på närmare 3 procent. Det innebär en uppsida på hela 44 procent till bankens riktkurs.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?