1515
Annons

Handelsbanken fryser styrelsearvoden

Handelsbankens valberedning drar tillbaka förslaget om höjda styrelsearvoden till onsdagens årsstämma.

Beskedet kommer efter att styrelsen stoppat sitt förslag om aktieutdelning.

Foto:Henrik Montgomery/TT, Henrik Montgomery/TT

Handelsbanken SHB A +0,05% Dagens utveckling gör ytterligare förändringar i dagordningen för onsdagens årsstämma. På tisdagseftermiddagen meddelade styrelsen, med ordförande Pär Boman, att den drar tillbaka sitt förslag om att dela ut 5,50 kronor per aktie. Beskedet kom samma dag som Finansinspektionen, FI, uppmanat bankerna att inte genomföra några aktieutdelningar i vår.

Handelsbankens styrelse säger sig vilja följa utvecklingen av coronakrisen, och uppger att frågan om en eventuell utdelning till aktieägarna kommer att fattas vid en extra bolagsstämma senast i november i år.

Sent på tisdagskvällen, vid 23-tiden, meddelade även Handelsbankens valberedning att den drar tillbaka sitt förslag om höjda arvoden till bankens styrelse. Enligt förslaget skulle arvodet till ordföranden höjas från 3,40 miljoner kronor till 3,45 Mkr, medan ledamöternas arvode skulle höjas från 690.000 kronor till 700.000 kronor.

”Till följd av situationen med coronapandemin har Handelsbankens valberedning beslutat att dra tillbaka förslaget om att Handelsbankens årsstämma den 25 mars 2020 godkänner en höjning av styrelsearvodena”, uppger Handelsbanken i ett pressmeddelande.

Handelsbankens besked kommer efter att Di publicerat en artikel om hur flera börsbolag stor fast vid sina förslag om höjda styrelsearvoden trots strypta utdelningar till aktieägarna. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?