1515

Handelsbanken Fonders nya vd: ”Spanjorer kom fram och kliade mig i håret”

Veckans resenär Magdalena Wahlqvist Alveskog, ny vd för Handelsbanken Fonder berättar om sitt bästa och märkligaste reseminne. 

Magdalena Wahlqvist Alveskog vd på Handelsbanken Fonder.
Magdalena Wahlqvist Alveskog vd på Handelsbanken Fonder.Foto:Privat

Den bästa resa jag gjort. 

”Det har blivit många fantastiska resor då mitt största intresse är att upptäcka natur och djur samt att lära mig om människor och olika kulturer. En drömresa var min 50-årspresent. Vi vandrade i de dimhöljda bergen i Uganda och fick se gorillorna på nära håll.”

Mitt första resminne.

”Spanien med mina föräldrar på 1970-talet. Jag var väldigt blond och många spanjorer kom fram och kliade mig i håret. Jag var jätterädd.”

Tre saker jag alltid packar ned.

”Medicinväskan – med allt som behövs för att klara sig i nödlägen; plåster, förband, antiseptisk salva, resemediciner, insektsmedel, skyddskrämer, antihistamin. Bra skor/kängor – vill upptäcka så mycket som möjligt gående. Telefon med kamera – vill hålla kontakt med omvärlden samt samla minnen.”

Så reser jag hållbart/klimatsmart 

”När man ska resa långt är det svårt att byta ut flyget. Jag klimatkompenserar flygresor så gott det går. Tänker även hållbart när det gäller boendet som är minst lika viktigt. Till exempel eko-lodger med solpaneler och egen vattenrening.” 

Mitt dyraste reseminne.

”En parkeringsbot i nationalparken Yosemite i USA (290 USD). Efter att ha letat upp jägmästaren lyckades vi 'förhandla' bort den, men vi fick oss en rejäl uppläxning i hur man ska bete sig och parkera i en nationalpark. En nyttig läxa om hur vi ska ta hänsyn till naturen och besöka den på naturens villkor.”

Min mest minnesvärda matupplevelse utomlands.

”En måltid med larver i Zimbabwe. Lite extra spännande så här 20 år senare när vi försöker lösa befolkningens proteinbehov i samklang med god och hållbar djurhållning.”

Mitt märkligaste reseminne. 

”På temat larver erbjöds vi förra året under en vandring i Amazonas att äta 'färska' larver från en nöt. Guiden var väldigt entusiastisk, men efteråt visade det sig att han själv aldrig hade smakat.” 

Ett ställe jag aldrig varit på, men skulle vilja se. 

”Det skulle vara väldigt intressant att besöka en forskningsstation på Antarktis.”

Min bästa souvenir. 

”De bästa souvenirerna är reseminnena från alla platser och intressanta människor jag har stött på. Köper ibland onödiga prylar som hamnar i något skåp, men köpte en gång snidade servettringar av trä med afrikanska djur, förmodligen de mest turistiga souvenirer som finns, men dem använder vi varje dag.”

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?