ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Handels utsedd till en av världens bästa

  • Foto: Juliana Wiklund Photography

Handelshögskolan i Stockholm är en av de bästa i världen, enligt Financial Times.

På tre år har skolan klättrat till toppskiktet på den prestigefyllda listan.

Financial Times genomför varje år flera rankningar av handelshögskolor och ekonomutbildningar runt om i världen. I år har Handelshögskolan i Stockholm klättrat från plats 23 till plats 12 av totalt 100 rankade skolor i listan ”Global Masters in Management”.

”Det är otroligt kul och betyder extremt mycket för oss. Det finns över 14 000 handelshögskolor i världen och hundra kvalar in på listan. Det är väldigt svårt att konkurrera med tanke på vårt lilla land. Vi har också en helt annan typ av finansieringsmetod där vi inte kan ta ut studieavgifter från svenska och europeiska studenter. Att ligga på den här nivån trodde vi knappt var möjligt”, säger Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan.

Topp 13 på Financial Times lista räknas till de skolor som har ”världens bästa managementutbildningar”. Resultatet bygger bland annat på vilka jobb studenterna får efter avslutad utbildning, deras löneutveckling och hur internationell utbildningen är i sin komposition. Financial Times tittar även på könsfördelningen på universitetet och kvaliteten på professorerna.

Handelshögskolan har klättrat över trettio placeringar de senaste tre åren, något Financial Times framhåller i sin undersökning.

”Vi har sedan många år bestämt oss för att bli en internationell skola i Sverige och utforma ett program som är attraktiv internationellt. Det attraherar duktiga studenter från utlandet och minskar antalet svenska studenter som söker sig utomlands. Många stannar kvar i Sverige för att arbeta, det levererar värde till det svenska näringslivet. Vi finns till för att stärka svensk konkurrenskraft. Det kanske låter lite bombastiskt, men det är viktigt för Sverige som helhet att vi visar att vi har utbildning i världsklass”, säger Lars Strannegård.

Vad blir nästa mål?
”Vårt mål är såklart att klättra ytterligare på listan. Men det är en bransch där man måste springa som en galning för att behålla samma plats. Jag tror att det skulle kunna vara möjligt, går det bra får man ännu duktigare studenter.”

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies